Τα νέα του πανεπιστημίου Πατρών: Τιμητική εκδήλωση για τον Γιώργο Μπαμπινιώτη

τα σχολεια πηγαινουν πανεπιστημιο

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ

ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ

Την Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Τελετών του Ιδρύματος, θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για τον Γεώργιο Μπαμπινιώτη, Ομότιμο και Επίτιμο Καθηγητή  Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρύτανη του ιδίου Πανεπιστημίου (2000-2006) και Πρόεδρο των Αρσακείων — Τοσιτσείων Σχολείων. Την εκδήλωση θα προσφωνήσουν η Πρύτανις, Καθηγήτρια Β. Κυριαζοπούλου και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος Καθ. Χ. Γώγος, ενώ ο τιμώμενος θα εκφωνήσει ομιλία με τίτλο: «Η δύναμη της ελληνικής γλώσσας. Η ελληνική γλώσσα ως εθνικό κεφάλαιο». Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, καθώς και το βιογραφικό σημείωμα του τιμώμενου έχουν αναρτηθεί στο: https://www.upatras.gr/el/node/6648.

«ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»

ΑΠΟ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΩΣ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Για 8η συνεχή χρονιά υποδεχόμαστε με χαρά τις μαθήτριες και τους μαθητές από τα σχολεία της Δυτικής Ελλάδας να γνωρίσουν από κοντά το Πανεπιστήμιό μας, να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον τους για τη διεύρυνση των γνώσεών τους και να τους ευαισθητοποιήσουμε στον χώρο της έρευνας. Η ιδιαίτερα επιτυχημένη δραστηριότητα Ημέρες γνωριμίας των Σχολείων της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Πατρών, με τον τίτλο: «Τα Σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο» ξεκίνησε ήδη στις 13 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Απριλίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Δ/νση Εκπαίδευσης και Έρευνας, που έχει τον συντονισμό της δράσης (τηλέφ. 2610-996649, 2610-969047, φαξ: 2610-996665, email: [email protected]). Όλο το ενημερωτικό υλικό για τη δράση αυτή έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση: http://www.upatras.gr/el/node/6649.

 

ΚΕΚ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) του Πανεπιστημίου ανακοινώνει την έναρξη του νέου προγράμματος Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων. Σκοπός του προγράμματος είναι η ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των συμμετεχόντων, προκειμένου αυτοί να είναι σε θέση να σχεδιάσουν εκπαιδευτικά προγράμματα, διδακτικές ενότητες και να εργαστούν ως επαγγελματίες εκπαιδευτές. Στο πρόγραμμα, που έχει διάρκεια 8 εβδομάδες και αντιστοιχεί σε 120 ώρες εκπαίδευσης, μπορούν να συμμετάσχουν ενδιαφερόμενοι κάθε ειδικότητας που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους, να εργαστούν ως επαγγελματίες εκπαιδευτές, καθώς και να πάρουν μέρος στις διαδικασίες πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας του ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού). Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Δημήτρης Βεργίδης, Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, και συντονιστής εκπαιδευτών του προγράμματος είναι ο Θανάσης Καραλής, Αναπλ. Καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου. Αναλυτικές πληροφορίες βρίσκονται στο: http://kek.upatras.gr/courses/adult-trainers-training/