Σάλος από πινακίδα στις ΗΠΑ: Ο «δικτάτορας» Τραμπ, τα δολάρια «σβάστικες» και οι πυρηνικές εκρήξεις

Την πινακίδα δημιούργησε η καλλιτέχνης Κάρεν Φιορίτο

Αίσθηση έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ μία πινακίδα που τοποθετήθηκε στην Grand Avenue του Φοίνιξ, όπου εμφανίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ, περικυκλωμένος από δολάρια «σβάστικες» και σύννεφα από πυρηνικές εκρήξεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, φοράει επίσης μία καρφίτσα στο πέτο που έχει τη ρωσική σημαία.

Την πινακίδα δημιούργησε η καλλιτέχνης Κάρεν Φιορίτο, η οποία δήλωσε στο τοπικό NBC: «Νομίζω πως πολύς κόσμος αισθάνεται έτσι και απλά προσπαθώ να εκφράσω αυτό που θεωρώ ότι σκέφτονται οι άνθρωποι αυτές τις ημέρες. Κάτι που μας απασχόλησε πραγματικά ήταν η ιδέα μίας δικτατορίας, όπου τα πράγματα πήγαιναν προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση», δήλωσε η Φιορίτο.

Η πινακίδα αναρτήθηκε την Παρασκευή, στο πλαίσιο της έναρξης του ετήσιου φεστιβάλ Art Detour, παρότι οι διοργανωτές του φεστιβάλ είπαν ότι δεν είχαν καμία σχέση με αυτή. Ο ιδιοκτήτης της πινακίδας είπε ότι θα παραμείνει σε αυτή τη θέση για όσο διάστημα ο Τραμπ θα είναι πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ηδη πάντως έχει προκαλέσει αντιδράσεις... Ορισμένοι έγραψαν ότι αποτυπώνει το πραγματικό πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου, ενώ άλλοι έγραψαν ότι αποτελεί ακραίο δείγμα έλλειψης σεβασμού για τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ.