Στον… πάγο οι σχέσεις Δανίας-Τουρκίας

κληση του πρεσβευτη

Ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Άντερς Σάμουελσον ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα καλέσει στην Κοπεγχάγη τον πρεσβευτή της Τουρκίας, ζητώντας του εξηγήσεις για τις απειλές που έχουν δεχτεί Δανοί τουρκικής καταγωγής έπειτα από επικρίσεις στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για κατάχρηση εξουσίας.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου στην εφημερίδα Berlingske, στο οποίο Δανοί που έχουν διπλή υπηκοότητα υποστήριξαν πως δέχτηκαν απειλές τόσο οι ίδιοι όσο και συγγενικά τους πρόσωπα που ζουν στη Τουρκία.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο» δήλωσε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση DR ο επικεφαλής της εξωτερικής διπλωματίας της ευρωπαϊκής χώρας.

«Αυτό που επέλεξα να κάνω είναι να ζητήσω από το υπουργείο μου να καλέσει τον Τούρκο πρεσβευτή σε μια συνάντηση τη Δευτέρα, ώστε να μπορέσουμε να ξεκαθαρίσουμε τι γνωρίζει και ενδεχομένως τι δεν γνωρίζει η τουρκική κυβέρνηση» ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με το άρθρο της Berlingske, οι απειλές έγιναν μέσω μηνυμάτων στο Facebook, τηλεφωνημάτων ή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης