Τα πανηγύρια του Κιμ Γιονγκ Ουν για τις πυραυλικές δοκιμές

Αναγεννήθηκε η βιομηχανία μας

Η Βόρεια Κορέα διεξήγαγε επιτυχώς δοκιμές ενός νέου κινητήρα πυραύλων υψηλής απόδοσης στο επιστημονικό κέντρο Τονγκτσάνγκ-ρι και ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν υποστήριξε πως η εξέλιξη σηματοδοτεί την «αναγέννηση» της πυραυλικής βιομηχανίας της χώρας του, μετέδωσαν βορειοκορεάτικα κρατικά ΜΜΕ σήμερα.

Ο κινητήρας θα επιτρέψει στη χώρα να στέλνει δορυφόρους στο διάστημα με πυραύλους «παγκόσμιας» κλάσης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA, κάτι που αφήνει να εννοηθεί πως πρόκειται για έναν νέο τύπο κινητήρα για πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα δεσμεύθηκαν χθες να συνεργαστούν ώστε η Βόρεια Κορέα να ακολουθήσει «διαφορετική πορεία» και να εγκαταλείψει τα εξοπλιστικά της προγράμματα, μετά τη συνάντηση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον με τον κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι.

Η Βόρεια Κορέα έχει προχωρήσει σε πέντε πυρηνικές δοκιμές και επανειλημμένες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων. Ειδικοί και αξιωματούχοι πιστεύουν πως αναπτύσσει πυρηνικές κεφαλές και πυραύλους που θα μπορούσαν να πλήξουν τις ΗΠΑ. Ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν έχει δηλώσει πως σύντομα θα γίνει δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.

Ο Κιμ «σημείωσε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της δοκιμής σηματοδοτεί ένα σπουδαίο γεγονός ιστορικής σημασίας, καθώς αναγγέλλει τη νέα γέννηση της πυραυλικής βιομηχανίας που είναι βασισμένη στην τσουτσέ» (σ.σ. «αυτάρκεια», επωδός του βορειοκορεάτικου δόγματος).
«Ο κόσμος σύντομα θα συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη σημασία έχει η σπουδαία νίκη που πετύχαμε σήμερα», πρόσθεσε ο Κιμ, σύμφωνα με το KCNA.

Διαβάστε επίσης