Γερμανία: Αύξηση του επιπέδου συναγερμού για κυβερνοεπιθέσεις

εν όψει εκλογών

Οι αρχές της Γερμανίας ενίσχυσαν στο επίπεδο της «αυξημένης ετοιμότητας» την επαγρύπνησή τους για το ενδεχόμενο κυβερνοεπιθέσεων εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, ενώ κυβερνητικοί ιστότοποι ήδη δέχονται επιθέσεις καθημερινά, όπως αναφέρει η Welt am Sonntag.

«Καταγράφουμε επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών δικτύων σε καθημερινή βάση», δηλώνει στην κυριακάτικη έκδοση της Welt ο Άρνε Σένμπομ, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας Πληροφοριών (BSI). Η BSI συνεργάζεται στενά με αξιωματούχους αρμόδιους για τη διοργάνωση των εκλογών, πολιτικά κόμματα και τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας και μελετά μεθόδους άμυνας έναντι των κυβερνοεπιθέσεων και αντίδρασης σε τέτοιες επιθέσεις εν όψει των βουλευτικών εκλογών, πρόσθεσε ο Σένμπομ.

Το δημοσίευμα της Welt δεν δίνει λεπτομέρειες όπως το πόσα είναι τα επίπεδα συναγερμού στα οποία αναφέρεται και τι σημαίνουν. Όπως αναφέρεται πάντως, το επίπεδο συναγερμού αποφασίστηκε να αυξηθεί μετά τις κυβερνοεπιθέσεις που καταγγέλθηκαν πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Η BSI αναμένεται να παραχωρήσει μια συνέντευξη Τύπου στο Ανόβερο αύριο Δευτέρα, στο πλαίσιο της CeBIT, της σημαντικότερης ετήσιας έκθεσης του κλάδου της τεχνολογίας στη Γερμανία.

Ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας αντικατασκοπίας (BfV), προειδοποίησε στα τέλη του Φεβρουαρίου ότι τα βιομηχανικά ανεπτυγμένα κράτη γίνονται όλο και πιο ευάλωτα στις κυβερνοεπιθέσεις, καθώς αυξάνεται η εξάρτησή τους από την ψηφιακή τεχνολογία.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ