Θρίλερ στο Παρίσι: Ο δράστης της επίθεσης στο αεροδρόμιο Ορλί τραυμάτισε νωρίτερα αστυνομικό

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Ο φόβος ξύπνησε ξανά στο Παρίσι με δύο περιστατικά νωρίς σήμερα το πρωί, τα οποία τελικά συνδέονται.

Πανικός προκλήθηκε στο αεροδρόμιο Ορλί, όταν έπεσαν πυροβολισμοί. Λίγο νωρίτερα, ένας άνδρας πυροβόλησε και τραυμάτισε αστυνομικό. Και σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ, δράστης ήταν το ίδιο πρόσωπο.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας άνοιξε έρευνα γιατί ένας άνδρας, γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας, πυροβόλησε έναν αστυνομικό στο βόρειο Παρίσι και στη συνέχεια πήγε στο αεροδρόμιο Ορλί, όπου άρπαξε όπλο στρατιωτικού που έκανε περιπολία και έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Ο δράστης ήταν ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος, ο οποίος βρισκόταν στις λίστες παρακολούθησης των αρχών ασφαλείας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Τι συνέβη στο Ορλί

Πανικός προκλήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Παρισιού, όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών, ένας άνδρας άρπαξε το όπλο στρατιώτη και στη συνέχεια κρύφτηκε σε κατάστημα του αεροδρομίου, πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Ο στρατιώτης, του οποίου το όπλο άρπαξε ο δράστης, είναι μέλος των ειδικών δυνάμεων Sentinel, οι οποίες τοποθετήθηκαν σε «ευαίσθητα» σημεία σε όλη τη Γαλλία, μετά από τις αιματηρές επιθέσεις Ισλαμιστών.

Τι έγινε νωρίτερα

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο ίδιος άνδρας ενεπλάκη σε περιστατικό στο βόρειο Παρίσι. Τρεις αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο ένα όχημα και ο οδηγός πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν από αυτούς. Ο δράστης στη συνέχεια πήγε στο αεροδρόμιο Ορλί, όπου άρπαξε το όπλο του στρατιώτη.

Εκτεταμένη έρευνα στο Ορλί

Μετά το συμβάν στο αεροδρόμιο η αστυνομία έκανε εκτεταμένη έρευνα, για τον εντοπισμό τυχόν συνεργών του δράστη αλλά και για εκρηκτικά, ενώ ελέγχθηκε και το σώμα του νεκρού δράστη, σε περίπτωση που έφερε γιλέκο «αυτοκτονίας». Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν είχε εκρηκτικά.

Η αστυνομία εκκένωσε και τα δύο τέρμιναλ στο Ορλί, ενώ σταμάτησαν οι προσγειώσεις αεροσκαφών. Κάποιες πτήσεις άλλαξαν προορισμό και «κατέβηκαν» στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού. Επιβάτες που μόλις είχαν φτάσει στο Ορλί παρέμειναν μέσα στο αεροσκάφος, μέχρι να βεβαιωθούν οι αρχές ότι το αεροδρόμιο είναι ασφαλές.