ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Η στιγμή που το συνεργείο του Sky News γλυτώνει από επίθεση αυτοκτονίας - ΒΙΝΤΕΟ

ΜΟΣΟΥΛΗ

Είναι η συγκλονιστική στιγμή που το συνεργείο του Sky News μόλις που προλαβαίνει να γλυτώσει από μία επίθεση αυτοκτονίας, τη στιγμή μάλιστα που τρέχουν να σωθούν από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών, στην πρώτη γραμμή της μάχης των Ιρακικών ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στη Μοσούλη, την Τετάρτη, και σε αυτό κινδύνεψαν τόσο ο επικεφαλής ανταποκριτής του Sky News στο σημείο, όσο και ο οπερατέρ του, ο Ιρακινός παραγωγός, και ένας σύμβουλος ασφάλειας.

Όλοι τους βρήκαν καταφύγιο σε ένα όχημα και στη συνέχεια, όταν η θέση τους άρχισε να δέχεται διαρκή πυρά, αναγκάστηκαν να βγουν από αυτό και με τους σκοπευτές του Iσλαμικού Κράτους γύρω τους να τρέξουν προς ένα πιο ασφαλές.

To όχημα του συνεργείου

«Μερικές φορές πρέπει να τρέξεις στην πρώτη γραμμή, ακόμα και αν το μυαλό σου λέει ότι δεν πρέπει να πας», λέει ο ανταποκριτής, εν περιγράφει πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση που επικρατεί γύρω του.

Όπως σημειώνει το Sky News, θεωρείται ότι η ομάδα κατάφερε να γλυτώσει από την τεράστια ισχύος έκρηξη της επίθεσης αυτοκτονίας χάρη σε ένα μεγάλο εκσκαφέα.