Απέραντη θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή η Αγαθή Σιαμπάνη του θρυλικού Beau Rivage- Ήταν μια από τις πιο αγαπημένες παρουσίες της πόλης- ΦΩΤΟ

Η Αγαθή είχε δώσει αγώνα με τον καρκίνο

Απέραντη θλίψη έχει προκαλέσει στην Πάτρα η είδηση ότι έχασε πριν από λίγη ώρα τη μάχη με τη ζωή η Αγαθή Σιαμπάνη, η "ψυχή" του Beau Rivage, μια από τις πιο αγαπημένες φιγούρες της πόλης και από τους πιο ζεστούς ανθρώπους του χώρου της εστίασης και της αναψυχής. Η Αγαθή είχε δώσει αγώνα με τον καρκίνο, τον οποίο είχε αντιμετωπίσει με απίστευτη γενναιότητα. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο απο το περασμένο Σάββατο και ήταν σε κώμα.

Όπώς λένε οι πληροφορίες του tempo24.gr η κατάστασή της επιδεινώθηκε μετά από ένα ατύχημα που είχε την περασμένη Παρασκευή το οποίο την βρήκε αδύναμη και την "γονάτισε"

 Μαζί με τον άντρα της, τον  Γιάννη  Σιαμπάνη,  είχαν κάνει το 1978 στην οδό Παντανάσσης,  το περίφημο Beau Rivage που άλλαξε την ιστορία της δικασκέδασης στην πόλη, ως πολυχώρος (ντίσκο, μπαρ, εστιατόριο, καφετέρια). Ήταν μάλιστα αυτοί που καθιέρωσαν το λευκό χορό το καρναβάλι που γίνεται έως και σήμερα. Στη συνέχεια το Beau Rivage μεταφέρθηκε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου απέναντι από το αρχαίο ωδείο, όπου έγραψε μερικές από τις πιο σημαντικές σελίδες της ιστορίας του.

Η Αγαθή Σιαμπάνη, ήταν ένα άτοιμο κοινωνικό, δοτικό και ευπτροσήγορο που γινόταν αμέσως αγαπητό στον περίγυρό του. Δεν θα ήταν ψέμα αν έλεγε κανείς ότι την Αγαθή την ήξερε σχεδόν όλη η Πάτρα και είχε ανταλλάξει μαζί της μερικές ζεστές κουβέντες.

" Οι Πατρινοί με στηρίξανε σε ό,τι και αν έκανα. Είχα επενδύσει στους ανθρώπους για αυτό δεν με εγκαταλείψανε ποτέ. Δεν με άφησαν ποτέ μετέωρη και για αυτό τους ευχαριστώ θερμά. Αυτό είναι το δικό μου κέρδος από όλη αυτή την ιστορία" είχε πει σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις για το λεύκωμα που ετοιμάζει ο ΣΚΕΑΝΑ σχετικά με την ιστορία της εστίασης στον 20ο αιώνα.

Τον Απρίλιο του 1999 ήρθε μια πολύ σκληρή συνάντηση με τη μοίρα. Σκοτώθηκε σε τροχαιο  ο γιος της Αντρέας. Η θλίψη της ήταν τεράστια. Ήταν μια απώλεια, που δεν ξεπέρασε ποτέ. Από τότε, όπως λέει στο λεύκωμα, δεν ξαναπάτησε ποτέ στο Beau Rιvage στο Λόγγο.

Tελευταία με το σύζυγό της και το γιο της διατηρούσαν το Beau Rivage στην Ρήγα Φεραίου,

(φωτο από το λευκό χορό- Αρχείο Νικου Δρακόπουλου- Στο κέντρο η Αγαθή Σιαμπάνη).