Τι θα συζητήσουν Τσίπρας - Αναστασιάδης στις Βρυξέλλες

Κυπριακό, τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ, ζητήματα Ε.Ε., και ελληνικού χρέους επί τάπητος

Στο πλαίσιο των επαφών του Προέδρου Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες σήμερα για τις 10:00 π.μ. ώρα Κύπρου (9:00 τοπική) είναι προγραμματισμένη η συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μετά από την χθεσινή ευτυχή κατάληξη για τα κυπριακά συμφέροντα συζήτηση με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, στο ζήτημα των "4 ελευθεριών" για τους Τούρκους πολίτες, όπου κοινός τόπος και διαπίστωση Λευκωσίας - Ε.Ε. είναι ότι πρόκειται για αμιγώς ευρωπαϊκό ζήτημα και όχι κυπρογενές.

Για τις 9:00 τοπική ώρα (10:00 ώρα Κύπρου) έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στο ξενοδοχείο Steigenberger, στο οποίο διαμένουν στις Βρυξέλλες.

Κατά τη συνάντηση αναμένεται να γίνει ανταλλαγή απόψεων για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, και για το μέλλον της ΕΕ, θέμα που θα απασχολήσει τη δεύτερη ημέρα της άτυπης, για σήμερα, Συνόδου των 27. Σε κάθε περίπτωση, Κυπριακή Δημοκρατία και Ελλάδα είναι προετοιμασμένες για ένα νέο γύρο προκλήσεων εκ μέρους της Άγκυρας, μετά και από την "πόρτα" Γιουνκέρ στο παράλογο αίτημα Τουρκίας και Τουρκοκυπρίων, να συνδέσουν την πρόοδο στις συνομιλίες του Κυπριακού με την επέκταση των "4 ελευθεριών" της Ε.Ε. μετά από τυχόν επίλυση του Κυπριακού και στους Τούρκους έποικους και πολίτες που θα διαβιούν εντός μιας Ομόσπονδης Κύπρου. 

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε επίσης