ΒΙΝΤΕΟ με στέλεχος του Ερντογάν να απειλεί να πυροβολήσει όσους ψηφίσουν "όχι" στο δημοψήφισμα

Παραιτήθηκε ο Musa Yıldırım

Σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και στο οποίο φαίνεται ένα στέλεχος του κόμματος του Ερντογάν να πυροβολεί όταν τον ρωτούν τι θα κάνει σε όσους ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, κάποιος ρωτά τον Musa Yıldırım τι θα κάνουμε σε όσους πουν «όχι» σε μια ισχυρή Τουρκία και εκείνος αντί απάντησης και χαμογελώντας πυροβολεί προς τα κάτω αρκετές φορές.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε με τη δημοσιοποίηση του βίντεο ο Musa Yıldırım παραιτήθηκε.

Σε δήλωση του ανέφερε ότι «το βίντεο καταγράφηκε στις 26 Ιανουαρίου 2017, δύο εβδομάδες πριν ο Πρόεδρος Ερντογάν εγκρίνει την απόφαση για δημοψήφισμα. Δεν άκουσα την ερώτηση που μου έκανε ο φίλος μου που κατέγραφε το βίντεο και πυροβόλησα στο νερό για να δοκιμάσω το όπλο μου. Κρατήσαμε το βίντεο για αναμνηστικό. Δεν άκουσα τι με ρώτησε και δεν είχα σκοπό να απειλήσω κανέναν. Ο φίλος μου ήθελε να μου στείλει το βίντεο, όμως έφτασε στα χέρια ενός μέλους του κόμματος που με ζηλεύει, καθώς ο φίλος μου το έστειλε στην ομάδα συνομιλίας του κόμματος στο WhatsApp. Αποσύρομαι από την ενεργό πολιτική και παραιτούμαι. Ζητώ συγγνώμη για την σύγχυση που προκάλεσα. Ζητώ συγγνώμη από τον τουρκικό λαό.»

Πηγή: turkishminute.com

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/ Turkish Minute