Διήμερο αφιέρωμα από τη Γιάφκα στην indie πλευρά των Πατρινών Συγκροτημάτων

Στις 8 και 9 Μαρτίου

ΓΙΑΦΚΑ presents: City Alternatives Live

Ένα διήμερο αφιερωμένο στην indie/alternative πλευρά των πατρινών συγκροτημάτων!

Τετάρτη 8/3

Deadbeat escapement - Blue Veil

Πέμπτη 9/3

B-sides - Violet Moss

Είσοδος Ελεύθερη
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
H συναυλία ξεκινά στις 22:00

Bio

Deadbeat Escapement

Οι deadbeat escapement έχουν πραγματοποιήσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό ζωντανών εμφανίσεων σε Ελλάδα, Κύπρο, και Πολωνία ανεβαίνοντας στη σκηνή με συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι Motorama , Puressence, Anneke Van Giersbergen ( ex The Gathering), , The Veils, Graig Walker, Μotorama, Midas Fall, Vassilikos, Τσάτσου , Παυλίδη, Μάλαμα, Μποφίλιου ,Δεληβοριά, Rous, Κοργιαλας κλπ.
Το 2007 κερδίζουν μια σημαντική διάκριση στο Athens Video Art Festival στην Τεχνόπολης (Γκάζι) στην κατηγορία «installations» με το έργο τους «Clockwork Box» ενώ το 2013 κερδίζουν την πρώτη θέση στον διαγωνισμό του Αντ1 “The Band Project”. 
Τον Μάρτιο του 2013 και αφού έχουν υπογράψει με την Αμερικανική EMG Records, κυκλοφορεί η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά με τον τίτλο “Contradiction” λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές από έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Συνδυάζοντας τον ήχο τους με video art, installations, θέατρο και λογοτεχνία, έχουν όλα χαρακτηριστικά μιας Art Rock μπάντας. Οι ήχοι τους ακολουθούν τα χνάρια των Pink Floyd, David Bowie, The Verve, Peter Gabriel, Roxy Music, Genesis, Fugazi και slowdive,.αλλα και πιο σύγχρονες επιρροές από την post rock σκηνή δημιουργώντας ένα ευφυΐες πάντρεμα ηχοχρωμάτων με αρμαγεδωνικά ξεσπάσματα που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο ούτε και τον πιο απαιτητικό ακροατή.
Το 2016 για τα 130 χρονιά της ιστορικής εφημερίδας Πελοπόννησος οι deadbeat escapement παρουσιάζουν το project +πράξη. Έκθεση Εικαστικών και Φωτογραφίας, performance, Σύγχρονος Χορός και Video Art πλαισιώνουν μια συναυλία τους κατά την διάρκεια της οποίας ο Δημήτρης Κοργιαλάς σε ρόλο Guess Star ερμηνεύει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο καινούργια και παλιά κομμάτια τους σε μια κατάμεστη από θεατές Αγορά Αργυρή στην Πάτρα .
Έχουν συνθέσει πρωτότυπη μουσική για το θεατρο ενώ η παρθενική τους ενασχόληση με τον χώρο του κινηματογράφου τους χαρίζει τον Οκτώβριο του 2016 το Bραβείο «Xρυσός Πήγασος» Καλύτερης live εμφάνισης για soundtrack Ταινίας. Η σημαντική αυτή διάκριση ήρθε κατά την διάρκεια του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες» όπου εκτέλεσαν σε διασκευή το soundtrack της ταινίας "Fragmenta" (σκηνοθεσία Ηλίας Χαρίσης )
Ελεύθεροι από τους περιορισμούς και συμβιβασμούς που επιβάλλει η μουσική βιομηχανία, οι deadbeat escapement κλείνουν αυτή την χρονιά δέκα χρόνια δημιουργικής παρουσίας στην ελληνική και ξένη μουσική σκηνή.
«There is more than one reality we’d like to express ……thus we just draw parallel lines’»
deadbeat escapement © 2006-2016

Tο Νοέμβρη του 2016 κυκλοφόρησαν τη νέα της δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο “THE PERPETUAL BΛINK” από την Blockade Records .

deadbeat escapement 

Τρύφωνας Τρυφωνόπουλος (guitars) 
ιωάννης & κοψίνης (drums)
Γιώργος Ζωγράφος (bass), 
Κωνστάντζα (vocals, acoustic guitar)
Βίκτωρ Φορλίδας (guitars)
Γιώργος Κωσταράς (vocals, guitars)

Deadbeat links and contacts
www.deadbeat-escapement.com
https://blockaderecords.bandcamp.com/al…/the-perpetual-blink
https://www.facebook.com/pages/Deadbeat-escapement/229301140495409

Blue Veil

Με έδρα την Πάτρα, οι Blue Veil δημιουργούνται το 2009 με σκοπό να «φλερτάρουν» με rock ήχους. Η σύσταση:

Άννα Χουλιαροπούλου (Φωνή)
Φάνης Αραβανής (Κιθάρα / Φωνή)
Νίκος Κατσάκος (Μπάσο)
Τρύφωνας Αραβανής (Τύμπανα)

Με πολλά live στο ενεργητικό τους και έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με τους The Godfathers, πλέον ηχογραφούν το ντεμπούτο άλμπουμ τους. Ο τίτλος του άλμπουμ «ακούει» στο όνομα “6 Degrees of Separation” και αποσκοπεί στο να συνδέσει τα πάντα μεταξύ τους. Μέσα στο «τα πάντα» περιέχονται και οι άνθρωποι. Η ιδέα είναι ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να συνδεθεί με οποιονδήποτε άλλον μέσω μιας αλυσίδας, η οποία δεν ξεπερνά τους 6 «κρίκους».

B-sides

Οι B-sides δημιουργήθηκαν το 2007 στην Πάτρα και δισκογραφούν από το 2008 στην B-otherside Records.
Έχουν κυκλοφορήσει 2 album, 1 EP και 3 singles, όλα σε βινύλιο, από το 2008 έως τώρα.

Έχουν κάνει πάνω από 70 live σε όλη την Ελλάδα, έχουν παίξει support στους Veils, Motorama, Still Corners, Expatriate, Frank and Walters, Puressence και άλλους κι έχουν συμμετάσχει σε πολλά Festival όπως το ARK Festival, το Manifest και το Slap Back In The Face.

Στο τέλος του 2016 κυκλοφόρησε το 2ο τους album με τίτλο "The End Is Near" μέσα από το οποίο το κομμάτι Safe αναδείχθηκε στα 3 δημοφιλέστερα του Jumping Fish για το μήνα Μάρτιο.

Violet Moss

Οι Violet Moss είναι μια dark-pop μπάντα από την Πάτρα που
δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2013 από τους Alex f και Nick s.
Έχοντας περιοδεύσει στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό από την
προηγούμενη δεκαετία έως και σήμερα ως μέλη των συγκροτημάτων
Abbie Gale και Deadbeat Escapement, ενώνουν τις δυνάμεις τους και με την προσθήκη του “ jay” των τεράστιων “ Raining Pleasure” στα τύμπανα, ηχογραφούν από τον Νοέμβρη του ’13 έως τον Φεβρουάριο του ’14 το πρώτου τους άλμπουμ με τίτλο Undeniable Lies. Ο ήχος των Violet Moss είναι ηλεκτρικός με σκοτεινή-ποπ
διάθεση, ενώ δεν λείπει και το ηλεκτρονικό στοιχείο. Το debut άλμπουμ τους κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2016 από την The Sound Of Everything. Έχοντας την ανάγκη για συνεχή δημιουργία ήδη ετοιμάζουν το δεύτερο άλμπουμ τους μέσα στο 2017.

Violet Moss:
Alex f: Vocs, Guitar
Nick s: Guitars, b vox
Jay: Drums
K spil: Bass

https://www.facebook.com/violet.moss.patra/
https://www.youtube.com/watch?v=HpRNuDdo7ks&amp%3Blist=PLpLuXHmaAXOFg9Ux...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ