Δυτική Αχαΐα: Ο Ηλίας Καραμπελιάς προτείνεται για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Η επίσημη ανακοίνωση του δήμου

Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Ηλίας Καραμπελιάς προτείνεται για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας, από τη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να παραλάβει τη σκυτάλη από τον  Βασίλειο Γκοτσόπουλο όπως έχει γράψει το dytikanea.gr. 

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας  Χρήστος Νικολάου  κοινοποίησε την πρότασή του στα μέλη της ομάδας της πλειοψηφίας, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή, στη διάρκεια της χτεσινής συνάντησης και θα τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας, το οποίο θα συνεδριάσει την  Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, στη 11:00 π.μ..

Απευθυνόμενος στα μέλη της ομάδας της  πλειοψηφίας, ο Δήμαρχος Χρήστος Νικολάου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο προτεινόμενος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας, έχει εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση καθότι την προηγούμενη θητεία διετέλεσε πρόεδρος στην Δημοτική Κοινότητα της Κάτω Αχαΐας ενώ παράλληλα θα προσδώσει και την απαραίτητη ζωντάνια & δυναμική που χρειάζεται ο θεσμός.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο, Βασίλειο Γκοτσόπουλο, για την άριστη συνεργασία που είχαν καθώς και για άρτια εκτέλεση των καθηκόντων του.

Ο προτεινόμενος για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας , Ηλίας Καραμπελιάς, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Δήμαρχο Χρήστο Νικολάου «για την εμπιστοσύνη του», ενώ παράλληλα τόνισε ότι διακατέχεται  «από αίσθημα ευθύνης»  και τόνισε  : «Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις και το ρόλο που μου ανατίθεται και θα κριθώ στο τέλος της θητείας μου». Επιπλέον, κατέστησε σαφές ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου «να είμαι αντικειμενικός με όλους, δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους, με αξιοκρατία και δικαιοσύνη και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω πράξη στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας».

Ο Ηλίας Καραμπελιάς  είναι Δικηγόρος Πατρών.

Το 2000 αποφοίτησε με έπαινο από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, Cardiff αποκτώντας Πτυχίο Νομικής και Πολιτικών Επιστημών και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, Swansea (LLM) στο Ναυτικό και Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο. Εργάστηκε στην Μεγάλη Βρετανία από το έτος 2001 ως και το έτος 2003 στην εταιρία Showsec International Ltd, Cardiff ως Προϊστάμενος Προσωπικού (Staff Supervisor) και εν συνεχεία ως Υποδιευθυντής (Assistant Manager). Από το έτος 2005 εργάσθηκε στην Αθήνα ως ασκούμενος και κατόπιν ως Δικηγόρος στην δικηγορική εταιρία IKRP – Ιωάννης Ρόκας και Συνεργάτες, στο Δικηγορικό Γραφείο Χρήστου Σπαλιάρα και ως Νομικός Σύμβουλος στον Όμιλο Ιντεάλ (IDEAL GROUP). Είναι παντρεμένος με την Πατρινή Πολιτικό Μηχανικό Σοφία Πανά.

Από το καλοκαίρι του έτους 2008, επιλέγοντας την αποκέντρωση, διαμένει μόνιμα στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και στην πόλη της Κάτω Αχαΐας, εργαζόμενος ως μάχιμος Δικηγόρος, διατηρώντας γραφείο τόσο στην Πάτρα όσο και στην πόλη της Κάτω Αχαΐας ενώ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην  υπεράσπιση της Δημοτικής Αρχής ύστερα από την προσφυγή της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης για το αποτέλεσμα των εκλογών της 25 Μαΐου 2014, τόσο στα διοικητικά δικαστήρια όσο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.