Πολιτιστική συνεργασία του δήμου Πατρέων με τον δήμο Ήλιδας

υπεγράφη σύμφωνο

Σύμφωνο συνεργασίας  του Δήμου Πατρέων με τον Δήμο  Ήλιδας, υπέγραψαν σήμερα στο Δημαρχείο της Πάτρας, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με τον Δήμαρχο Ήλιδας, Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Βασίλης Θωμόπουλος και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο Ήλειος», Αλέξανδρος Μανωλόπουλος. Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη - Θεοδωρακοπούλου, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής Πάτρας, Ανδρέας Αντωνόπουλος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, Γιώργος Βούκανος.

 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, έγινε μια πρώτη αποτίμηση της μέχρι τώρα συνεργασίας. Μιας συνεργασίας, που  έχει ξεκινήσει με την εμφάνιση του «Άρματος Θέσπιδος» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στον Δήμο Ήλιδας, καθώς και την παραχώρηση καρναβαλικών στοιχείων, από τον Καρναβαλικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

 

Στόχος της συνεργασίας αυτής, είναι μέσω διαφόρων κοινών πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων, να δώσουν την απαραίτητη ώθηση για την πολιτιστική ανάπτυξη των περιοχών μας, μέσα από δράσεις, όπως:

1.Ανταλλαγή Πολιτιστικών Δράσεων

2.Συνδιοργάνωση Εκδηλώσεων – Παραστάσεων

3.Αναβιώσεις Ιστορικών Δρώμενων

4.Ενίσχυση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της τοπικής δραστηριότητας των νέων στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

 

Σε δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης, μετά την υπογραφή, οι δύο Δήμαρχοι, ανέφεραν ότι: «Ο Πολιτισμός ενώνει. Η συνεργασία των δύο Δήμων, αποτελεί την βάση να αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή ο πολιτισμός, η τέχνη και τα γράμματα, με τις κοινές πρωτοβουλίες και τις δράσεις των Πολιτιστικών Οργανισμών των δύο Δήμων».

 

Ο Δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, προσκάλεσε τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου, να παραστούν στα εγκαίνια του Μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης», που θα πραγματοποιηθούν στις 27 Μάρτη, στην Αμαλιάδα.

 

Διαβάστε επίσης