Τραυματισμός αξιωματικού στην καρναβαλική παρέλαση-Τελικά "μιλάμε" μόνο με την τύχη μας;

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΥΦΑΝΤΟΥ

Στις 7.25 το απόγευμα της Κυριακής κι ενώ η Καρναβαλική παρέλαση βρισκόταν στη λήξη της, αγροτικό όχημα που ρυμουλκούσε άρμα παρέσυρε αξιωματικό της Αστυνομίας τραυματίζοντάς τον ευτυχώς ελαφρά.

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Κορίνθου και Καρόλου και όπως  πληροφορηθήκαμε προκάλεσε προβληματισμό.

Αποτελεί όμως ένα μήνυμα σε όλους όσους έχουν ευθύνη για την Καρναβαλική παρέλαση, και ιδιαίτερα σε ότι αφορά στο χρονικό διάστημα που λίγο πριν ολοκληρωθεί, όπου χιλιάδες πολίτες αλλά και Καρναβαλιστές συνωστίζονται γύρω από τα καρναβαλικά άρματα των σοκολατοριχτών.

Είναι οι στιγμές εκείνες, που τα μέτρα έχουν χαλαρώσει, χιλιάδες άνθρωποι μπαίνουν στους δρόμους απ’ όπου διέρχεται η παρέλαση και κανείς από τους αρμόδιους δεν είναι σε θέση να έχει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης.

Ευτυχώς μέχρι σήμερα ΟΛΟΙ έχουμε μιλήσει με την τύχη μας. Όμως το περιστατικό με τον αξιωματικό της Αστυνομίας και μάλιστα σε ένα σημείο της παρέλασης που καταγράφονται ακόμη πιο χαλαρά μέτρα, απ’ ότι στην Πλατεία Γεωργίου, έρχεται να μας αφυπνίσει.

Ερωτήματα; Πολλά. Ποιοι για παράδειγμα είναι αρμόδιοι να ελέγχουν άρματα και προπορευόμενα αγροτικά οχήματα που τα ρυμουλκούν;. Ποιος ο ρόλος της Αστυνομίας; Ποιοι επιφορτίζονται  με τα μέτρα τάξης προκειμένου να δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας κατά τη διάρκεια της Καρναβαλικής διαδρομής;

Διότι καλή η κριτική για όλα τα Καρναβαλικά δρώμενα, αλλά εκείνο που προέχει είναι η ασφάλεια των καρναβαλιστών και των πολιτών. 

Διαβάστε επίσης