Το εντυπωσιακότερο γκρουπ του καρναβαλιού θα παρελάσει τελευταίο μετά τα...γουνάκια- Οι υπεύθυνοι του πληρώματος μιλάνε στο tempo24 και εκφράζουν φόβους για την ασφάλεια των καρναβαλιστών

Οι ειδήμονες περί το καρναβάλι, δεν αρκέστηκαν στην αφαίρεση των περσινών βραβείων

Η απόφαση της καρναβαλικής επιτροπής να παρελάσει τελευταίο, μετά και τα γουνάκια, το εντυπωσιακότερο γκρουπ του Κρυμμένου θησαυρού, έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων τόσο στον χώρο των καρναβαλιστών, όσο και στους πολίτες της Πάτρας που αδυνατούν να κατανοήσουν την προκλητική αυτή επίδειξη αυστηρότητας η οποία επί της ουσίας στρέφεται εναντίον του ίδιου του θεσμού και της εικόνας του, ενώ παράλληλα διδάσκει ότι ο τύπος είναι πάνω από την αισθητική και  η τέχνη κάτω από την κακογουστιά. Το γκρουπ των Αλέξη Γεωργακόπουλου και Πάρη Λαλιώτη το οποίο συγκλονίζει με την παρουσία του από την πρώτη μέρα της  εμφάνισής του στο καρναβάλι, εισάγοντας στην παρέλαση την αντίληψη του θεάτρου δρόμου τιμωρήθηκε να παρελάσει στο τέλος, όταν δεν θα το δει δηλαδή κανείς, επειδή δημιούργησε πέρυσι ένα κενό 12 λεπτών στη ροή μιας παρέλασης.

Οι ειδήμονες περί το καρναβάλι, δεν αρκέστηκαν στην αφαίρεση των περισυνών βραβείων. Είπαν να στερήσουν από το καρναβάλι της πόλης, το συνεχώς βαλλόμενο, και μια απο τις καλύτερες στιγμές του, δίνοντας προβάδισμα ακόμη και στα γκρουπ της αρπαχτής με τα 5.000 άτομα. Είναι και αυτή μια άποψη. Η οποία θα φανεί στο...χειροκρότημα ή στην αποδοκιμασία.

"Είμαστε υποχρεωμένοι, σεβόμενοι αυτή την απόφαση, καθώς δεν έχουμε και άλλη επιλογή, να παρελάσουμε στο τέλος" λένε στο tempo24.gr ο Αλέξης Γεωργακόπουλος και ο Πάρης Λαλιώτης. "Αυτό που μας προβληματίζει πάνω από όλα είναι η ασφάλεια των μελών του πληρώματός μας. Παρελαύνουμε με δύο άρματα και δέκα κατασκευές που κυλάνε. Όλοι ξέρουμε τι γίνεται στο τέλος των παρελάσεων και πόσο επικίνδυνος μπορεί να είναι ο συνδυασμός των κατασκευών με τα χιλιάδες μέλη πληρωμάτων που διασκεδάζουν με τον τρόπο που γνωρίζουμε".

Για την τιμωρία οι υπεύθυνοι του πληρώματος σχολιάζουν: "Δεν είναι δική μας επιλογή είναι επιλογή άλλων,  για ένα ατυχές γεγονός που συνέβη πέρυσι, ο οποίο δεν μπορούσαμε να ελέγχξουμε και για το οποίο φέρουμε μεν ευθύνη αλλά αυτή η ευθύνη δεν είναι δική μας  κατά 100%. Ζητάμε συγνώμη αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Θα παρελάσουμε όσο καλύτερα μπορούμε και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να μην έχουε απρόοπτα.

Το πλήρωμα 86 που μας έχει δώσει υπέροχες εμφανίσεις (Circus, Medusa, Coccoon, Burlesque, Cubious) και φέτος έχει θέμα "zodiac" αποτελείται από 100 άτομα. Θα το απολαύσουμε στο τέλος, μετά από τα καπνογόνα και τις μαυροδάφνες και δεν θα το δει η Ελλάδα γιατί πέρυσι έκανε....καθυστέρηση.

Γιώτα Κοντογεωργοπούλου