Ο Γκορμπατσόφ πουλάει τη βίλα του στις Βαυαρικές Άλπεις έναντι 7 εκατ. ευρώ

Στην μικρή πόλη Όμπεραχ

Ο πρώτος και τελευταίος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ αποφάσισε να πουλήσει τη βίλα που διαθέτει κοντά στην λίμνη Τέγκερνζεε, στις Βαυαρικές Άλπεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung που αναμεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS. 

Η αξία της βίλας φθάνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες του τοπικού Τύπου, τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Η οικογένεια Γκορμπατσόφ είχε αγοράσει την βίλα Hubertus-Schlossl που βρίσκεται στην τοποθεσία Όμπεραχ της κοινότητας Ρόταχ- Έγκερν (στο Ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βαυαρίας) πριν από δέκα χρόνια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Tegernseerstimme, το 2006 το τριώροφο οίκημα, κατασκευής 1908, που διαθέτει 17 δωμάτια, το είχε αγοράσει η Ιρίνα Βιργκάνσκαγια , που είναι και η μοναδική κόρη του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Ο ίδιος ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, είχε επισκεφτεί πριν από τρία χρόνια την βίλα μαζί με την κόρη του και τα εγγόνια του, ενώ αυτή την στιγμή στην βίλα δεν μένει κανένα μέλος της οικογενείας Γκορμπατσόφ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα ο δήμαρχος της μικρής πόλης Όμπεραχ, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ζούσε στο σπίτι αυτό κυρίως μόνος του, ενώ τα τελευταία χρόνια σπανίως επισκέπτονταν την Βαυαρία. Όποτε όμως την επισκέπτονταν, οι κάτοικοι της μικρής αυτής πόλης τον συναντούσαν συχνά στους δρόμους και τα εστιατόρια της. 

Η συνολική έκταση του οικοπέδου, μέσα στο οποίο βρίσκεται η βίλα των 600 τετραγωνικών μέτρων, είναι συνολικά 2,6 στρέμματα. 

Ο τοπικός Τύπος αναφέρει ότι η αξία της βίλας ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ και πως υποψήφιος αγοραστής της είναι ο Ρώσος μεγιστάνας Αλισέρ Ουσμάνοφ ο οποίος ήδη διαθέτει κάποια ακίνητα στις όχθες της λίμνης Τέγκερενζεε.

Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους ο Γκορμπατσόφ αποφάσισε να πουλήσει το πολυτελές του σπίτι, αφού όπως είναι γνωστό διαθέτει μια αρκετά μεγάλη περουσία.

Πάντως, εάν έχει οικονομικές δυσκολίες, ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης μπορεί πάντα να ξανακάνει μια διαφήμιση μεγάλης πολυεθνικής, όπως είχε συμβεί το 1997, με το διάσημο σποτ της Pizza Hut και το 2007 με τη διαφημιστική καμπάνια του οίκου μόδας Luis Vuitton.... 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ