Αυτά που λές Χρυσαυγιτάκο

Η Πάτρα σου απάντησε. Και σου είπε «όχι». Ξανά.

Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

Ο νόμος Χρυσαυγιτάκο, δεν είναι παράρτημα του ...νομομαθούς. Όσα παράθυρα βρίσκεις και ανοίγεις για να επιτεθείς, άλλο τόσα υπάρχουν για να σε κλείσουν απέξω.

Και αν είναι ο νόμος αυτός που όπλο υπέρ σου τον φαντάζεσαι και σ΄αυτόν καταφεύγεις όντας ιδεολογικώς ο κατεξοχήν αμφισβητίας του, η «σφαίρα» είναι η κοινωνία, αυτή που υποτίθεται ότι υπερασπίζεσαι σηκώνοντας ψηλά ενωμένα δάχτυλα σε σκιαχτικές παλάμες.  

Αυτή η σφαίρα σε βρήκε σήμερα στα δικαστήρια της Πάτρας και εμείς την ακούσαμε με ιδιαίτερη χαρά.

Είναι η πόλη που κάποτε είδε κάτι παλικάρια του αγκυλωτού να σηκώνουν ρόπαλα εναντίον μεταναστών και να γίνεται κόλαση η παραλιακή.  Είναι η πόλη που κάποτε έμαθε ότι αρνείσαι το Ολοκαύτωμα των Εβραίων  επικαλούμενος τον συγγραφέα- απολογητή του Χίτλερ, Ίρβινγκ...

Είναι η πόλη που άκουσε την βουλευτή της Μαρία  Κανελλοπούλου να λέει ότι την απείλησες με χειρονομία που παραπέμπει σε αποκεφαλισμό και άκουσε πρόσφατα κάτι ομοϊδεάτες σου να ρωτάνε την μάνα του Φύσσα «που είναι ο Παύλος σου τώρα;"

Είναι η πόλη που σε είδε να καθίζεις στο σκαμνί το δήμαρχό της και  είμαι μια από τους δημοσιογράφους που μήνυσες επειδή δεν σου αρέσει η κριτική.

Είναι η πόλη που απορρίπτει τις τακτικές τις δικές σου και των ομοϊδεατών σου και αυτό το κάνει με πλειοψηφική ... υπερωρία υπερβαίνοντας πολλές από  τις υπάρχουσες διαφορές της.

Που λες Χρυσαυγιτάκο, ο νόμος που είθισται επικαλώντας τον να φοβερίζεις, σήμερα σε δυσαρέστησε ξανά. Γιατί δεν είναι του χεριού σου.

Και αν θες να πάμε και στην ουσία, στο σκέλος που ίσως αποτελεί το στόχο σου, δηλαδή το επικοινωνιακό, θα σου πώ ότι ο θόρυβος που έγινε γύρω από το όνομά σου, ή γύρω από το ιδεολογικό σου μόρφωμα, όχι μόνο υπερσκελίστηκε από έναν άλλο ιδεολογικό χώρο, αλλά και από την ίδια την αρχή της επικοινωνίας. Διότι καλό μεν να ακούγεται το όνομά σου, αλλά καθόλου καλό να ακούγεται το όνομά σου δίπλα στη λέξη ήττα.

Η Πάτρα σου απάντησε λοιπόν Χρυσαυγιτάκο. Και σου είπε «όχι». Ξανά.