Πάτρα: Σύλληψη επιχειρηματία για κλεμμένα ανταλλακτικά - Χειροπέδες σε τρεις ακόμα - ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΕ - ΝΕΟΤΕΡΑ

Κλοπιμαία βρέθηκαν σε αποθήκη του

Νεότερη Ενημέρωση 21.15: 185 κινητήρες και 65 "εγκέφαλοι" αυτοκινήτων που είχαν κλαπεί κυρίως από την Αττική αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, έχουν κατασχεθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, σύμφωνα με πληροφoρίες του tempo24.gr, από την μάντρα ανταλλακτικών ιδιοκτησίας 60χρονου Πατρινού, που έχει συλληφθεί μαζί με ακόμα τρια άτομα - υπαλληλους του - μεταξύ των οποίων και ένας Αλβανικής καταγωγής. 

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για διαλυτήριο κλεμμένων αυτοκινήτων με στόχο το "ξέπλυμα" ανταλλακτικών. Στη συγκεκριμένη μάντρα, στεγάζονται τρεις οροφοι ανταλλακτικών ειδών. Μάλιστα σε αρκετούς κινητήρες βρέθηκαν "ξυσμένοι" οι αριθμοί πλαισίου. Κατά την επιχείρηση των ανδρών της Ασφάλειας Πατρών, αρχικά εντοπίστηκε αυτοκίνητο που είχε κλαπεί από την περιοχή της Νέας Σμύρνης στην Αττική,  τον περασμένο Αύγουστο. Η αξιοποίηση πληροφοριώνν και οι περαιτέρω έρευνες, έβγαλαν "λαβράκι".

Εκτιμάται πως πρόκειται για κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας κλεμμένων αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, με ευρωπαικές διαστάσεις. 

 Ο 60χρονος Πατρινός ιδιοκτήτης της μάντρας, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, είχε αποσχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, καθώς είχε συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα. 

Οι κατηγορίες που αντιμπετωπίζουν οι τέσσερις συλληφθέντες είναι της πλαστογραφίας, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και διακεκριμένες κλοπές.

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νεότερη Ενημέρωση 21.50: Μεγάλος αριθμός κινητήρων που έχουν κλαπεί κυρίως από περιοχές της Αττικής, βρέθηκαν σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στην αποθήκη Πατρινού επιχειρηματία, που εδρεύει στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα.  

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία έχουν ταυτοποιηθεί κινητήρες τα χαρακτηριστικά των οποίων είναι "πειραγμένα". Σύμφωνα με την τοπική ΕΛ.ΑΣ, εκτιμάται πως πρόκειται για κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης κλεμμένων ανταλλακτικών οχημάτων, με ευρωπαϊκές διαστάσεις.

Πρώτη Ενημέρωση 21.28: Το παράνομο "μυστικό" του ιδιοκτήτη μάντρας ανταλλακτικών, έκρυβε η αποθήκη στην οποία επιχείρησαν σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη, οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Στο χώρο εντοπίστηκαν κινητήρες αυτοκινήτων, οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί πως έχουν κλαπεί. Εκτός από την επιχειρηματία, συνελήφθησαν τρια ακόμα άτομα, που εργάζονταν για λογαριασμό του.

Περισσότερα σε λίγο.

Διαβάστε επίσης