Εξαφανίζονται τα "παγωμένα" δέντρα από την Στροφυλιά - Καταγγελία της τοπικής κοινότητας - "Το δάσος έχει "κλείσει" μέχρι τέλος Μαρτίου"

τί λεει ο πρόεδρος της τκ λ. ιωσηφίδης

Με απόφαση του κεντρικού Δασαρχείου απαγορεύεται το κόψιμο ξύλων – από τα ασθενή δέντρα και όσα «κάηκαν» από το χιόνι – στην Στροφυλιά μέχρι τέλος Μαρτίου. 

«Γιατί όμως βλέπουμε να λείπουν δέντρα κάθε μέρα;», καταγγέλλει μιλώντας στο tempo24.gr ο πρόεδρος της Τοπική Κοινότητας Μετοχίου Λευτέρης Ιωσηφίδης (φωτογραφία). Όπως εξηγεί ο κ. Ιωσηφίδης πρόκειται για δέντρα τα οποία έχουν καταστραφεί. Κάθε χρόνο, οι κάτοικοι της περιοχής, μαζεύουν τα ξύλα από τα αυτά τα δέντρα για προσωπική τους χρήση, ενώ έχουν προηγηθεί αιτήσεις στο δασαρχείο.

«Φέτος μάλιστα λόγω του χιονιού, τα «καμμένα» δέντρα είναι περίπου 250! Που σημαίνει ότι υπάρχουν ξύλα για όλους. Λόγω της κρίσης, πρόκειται για μια σοβαρή οικονομική ανάσα για τις οικογένειες στα χωριά που δεν έχουν ούτε ρεύμα σε πολλές περιπτώσεις. Ο χειμώνας είναι βαρύς και μπορούμε όλοι να βοηθηθούμε», σημειώνει ο πρόεδρος της κοινότητας και προσθέτει:

«Δεν εξετάζουμε γιατί έκλεισε το δάσος, το δασαρχείο μέχρι τον Μάρτιο. Όμως, αυτό που θέλουμε να καταγγείλουμε, είναι ότι κάποιοι μπαίνουν το βράδυ και παίρνουν τα ξύλα. Όταν εμείς λοιπόν, πάμε στο δάσος τον Μάρτιο δεν θα βρούμε τίποτα! Εκτός από αυτό, θα έχουν περάσει και οι κρύες μέρες…».

Ο κ. Ιωσηφίδης σημειώνει επίσης ότι έχουν υποβληθεί στο δασαρχείο περίπου 400 αιτήσεις από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι σύμφωνα με τον αριθμό των δέντρων τα οποία πρέπει να απομακρυνθούν από το δάσος, μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. «Εκτός από αυτό, αν δεν μαζευτούν τα δέντρα και δεν καθαρίσουμε το δάσος, υπάρχει κίνδυνος για φωτιά», συμπληρώνει ο κ. Ιωσηφίδης τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν «εξαφανιστεί» 12 δέντρα.

Β.Ι.ΑΘΑΝ. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ