Πάτρα: Aθωώθηκε παμψηφεί ο Κώστας Πελετίδης στη δίκη με την Χρυσή Αυγή - Οι δηλώσεις του Δημάρχου μετά την απόφαση

συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το δικαστικο μεγαρο

Νεότερα 12.47 Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης αμέσως μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ,

ανέφερε: «Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο συνεχίζουν να υπερασπίζονται με συνέπεια τα λαϊκά συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χρέος μας, να μην διευκολύνουμε τη δράση της Χρυσής Αυγής, τη ναζιστική της ιδεολογία, από την οποία εκπορεύεται ο εγκληματικός της χαρακτήρας. Συνεχίζουμε μαζί με το λαό και τις οργανώσεις του, που όλο αυτό το διάστημα στήριξαν τη Δημοτική Αρχή, για να απομονωθεί η δράση ενός μορφώματος που εκφράζει την πιο ακραία μορφή της ταξικής εκμετάλλευσης.

Μαζί με το λαό μας στον αγώνα για να παίρνει ανάσες η λαϊκή οικογένεια, που δοκιμάζεται από τα βάρβαρα μέτρα των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων».

12:39 

Aθωώθηκε παμψηφεί ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

---------------------------

11.39 Διέκοψε το δικαστήριο προκειμένου να λάβει απόφαση. Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την απαλλαγή του Κώστα Πελετίδη για την υπόθεση της μήνυσης που είχε καταθέσει το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική περίοδο.

10: 45 Ολοκληρώθηκε η αγόρευση του Μιχάλη Αρβανίτη και ξεκίνησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

10: 35  Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στη δίκη που είναι σε εξέλιξη:

«Καθήκον του Δημάρχου να είναι δίπλα στον Πατραϊκό λαό και να διαφυλάσσει την ενότητά του. Είναι τυχαίο ότι δέκα παρατάξεις συμφωνούν και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη;

Την μήνυση εναντίον της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου, υπογράφει ο Μιχαλολιάκος, που έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Με ερώτησή τους μας ζητάνε να χωρίσουμε τα παιδιά στο βρεφοκομείο σε δικά μας και ξένα. Υπάρχει παιδί ξένο;
Είναι τυχαίο ότι είναι στα Δικαστήρια γιατί έχουν τάγματα εφόδου;

Είναι αυτοί που φωνάζουν σε μια μάνα που έχασε το παιδί της: Πού είναι το παιδί σου τώρα!».

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ιστορία του λαού μας και την εμπειρία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το ρόλο του ναζισμού.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του αναφέρθηκε στη γνωστή ρήση:

«Όταν ήρθαν να πάρουν τους συνδικαλιστές δεν αντέδρασα.

Δεν ήμουν συνδικαλιστής.

Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.

Δεν ήμουν κομμουνιστής.

Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.

Δεν ήμουν Εβραίος.

Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,

Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…».

Τέλος, υπερασπίστηκε το δικαίωμα του Δημοτικού Συμβουλίου να έχει πολιτική θέση για το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και να την εκφράζει με τις Αποφάσεις του και κατέληξε λέγοντας: «Ο Δήμαρχος υποχρεούται να υλοποιεί τις Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου».

Πάτρα: Έξω από τα δικαστήρια δεκάδες πολιτών και φορέων συμπαρίστανται στο δήμαρχό τους- ΦΩΤΟ

Από νωρίς το πρωί, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από το Δημαρχείο και κατόπιν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, όπου και παραμένει, δηλώνοντας τη στήριξή του στον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Παρόντες και σήμερα δίπλα στον Δήμαρχο Πατρέων, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, οι Δήμαρχοι Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος και Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, καθώς επίσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας και η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Αναστασία Τογιοπούλου, ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Κώστας Καζάκος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Χρήστος Πατούχας, Βίβιαν Σαμούρη Ανδρέας Φίλιας και Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και ως εκπρόσωπος παράταξης, η Ουρανία Μπίρμπα

Παραβρίσκεται επίσης, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από το μέλος της Κ.Ε. και βουλευτή Αχαΐας Νίκο Καραθανασόπουλο και το μέλος της Κ.Ε., Τασία Τσατσούλη.

 

10.15 Την απαλλαγή του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη πρότεινε ο Εισαγγελέας της έδρας. Παρόντες στο δικαστήριο και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και η Πρόεδρος του Δημοιτκού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου.

09.47 Η δίκη διεκόπη για λίγα λεπτά προκειμένου να κάνει πρόόταση ο Εισαγγελέας.

09.33 Στην απολογία του ο Κ. Πελετίδης τόνισε: "Με ερώτησή τους μας ζητάνε να χωρίσουμε τα παιδιά στο βρεφοκομείο σε δικά μας και ξένα. Υπάρχει παιδί ξένο;"

09.04 Άρχισε η απολογία του Δημάρχου της Πάτρας Κώστα Πελετίδη.. Έξω από τα δικαστήρια είναι συγκεντρωμένοι πολίτες και μέλη συλλόγων και οργανώσεων που συμπαρίστανται στο δήμαρχό τους. Η οδός Γούναρη έχει κλείσει.

Νεώτερο: Ο Δήμαρχος της Πάτρας κατευθύνεται πεζός στα δικαστήρια για τη δίκη με τη Χρυσή Αυγή συνοδεία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.  Παρών για να συμπαρασταθεί στον Δήμαρχο είναι  ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Κώστας Καζάκο καθώς και οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, Χρήστος Πατούχας και Βίβιαν Σαμούρη.

Σήμερα Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου συνεχίζεται στα δικαστήρια της Πάτρας η διακοπείσα δίκη του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική περίοδο.

Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η οποία ξεκίνησε την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου , κατέθεσαν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών οι μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί αύριο με την απολογία του δημάρχου Πατρέων και τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Και σήμερα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια από εργαζόμενους στο Δήμο, φορείς και συλλόγους της Πάτρας.