Ο Ερντογάν φοβάται νέο πραξικόπημα και ετοιμάζει παράλληλο στρατό

Σύμφωνα με την εφημερίδα Cumhuriyet

Για σχέδιο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη δημιουργία παράλληλου στρατού, προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο πραξικόπημα, κάνει λόγο η τουρκική αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Cumhuriyet», σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτός ο στρατός θα φέρει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και θα είναι έτοιμος να βγει στο δρόμο ανά πάσα στιγμή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Ερντογάν έχει θέσει σε εφαρμογή το συγκεκριμένο σχέδιο, από την επαύριον του αποτυχημένου πραξικοπήματος, θέτοντας επικεφαλής τον μπατζανάκη του, Οσχάν Ουζούνερ.

Ο Ουζούνερ φέρεται να έχει οργανώσει χιλιάδες ανθρώπους μέσω της γνωστής υπηρεσίας μηνυμάτων «what’s app», με «επίσημο» σκοπό να διαδηλώσουν ειρηνικά σε περίπτωση νέου πραξικοπήματος.

Όπως υποστηρίζει, όμως, η Cumhuriyet, ο παράλληλος αυτός «στρατός» διαθέτει εξοπλισμό, όπως όπλα, drones, ακόμη και ασυρμάτους, για το ενδεχόμενο διακοπής των επικοινωνιών στην Τουρκία.

Ο βουλευτής Μπαρίς Γιαρκαντάς του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, φέρνοντας το δημοσίευμα στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, έκανε λόγο για «εγκληματική οργάνωση», ενώ κάλεσε τις δικαστικές αρχές να ξεκινήσουν έρευνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης