Πάτρα: Νέα αναβολή στην υπόθεση ρατσιστικής επίθεσης κατά νεαρού μετανάστη

το καλοκαίρι του 2012

Νέα αναβολή πήρε σήμερα η δίκη ενός εκ των Ελλήνων που επιτέθηκαν και τσάκισαν στο ξύλο το καλοκαίρι του 2012 έναν νεαρό μετανάστη από την Τυνησία, πίσω από τις εγκαταστάσεις των Παλαιών Σφαγείων της Πάτρας.

Το περιστατικό, θυμίζουμε ότι είχε συγκλονίσει τότε την τοπική κοινωνία και είχε έρθει λίγο μετά την αποτρόπαιη δολοφονία του 29χρονου Θανάση Λαζανά από μετανάστες, στα Κρύα Ιτεών το Μάιο του ίδιου έτους. Η υπόθεση της άνανδρης επίθεσης στον μετανάστης από 6-7 άτομα δεν εκδικάστηκε ούτε σήμερα καθώς η πλευρά του κατηγορούμενου ζήτησε και πήρε αναβολή επικαλούμενη απουσία του δικηγόρου υπεράσπισης. Πλέον το συμβάν, μετά από πολλές αναβολές, αναμένεται να αναβιώσει στις δικαστικές αίθουσες τον Απρίλιο του… 2018 δηλαδή περίπου έξι χρόνια μετά τον ξυλοδαρμό του άτυχου μετανάστη. Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα κατάφερε μετά από πολλές προσπάθειες να φύγει από την Ελλάδα και βρίσκεται σήμερα στην Γαλλία όπου έχει ξεκινήσει μια καινούργια ζωή. 

Για τα όσα είχαν συμβεί εκείνο το βράδυ του καλοκαιριού του 2012 μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» το μέλος της ομάδα Ανήσυχοι εν Πλω, Νίκος Κανελλάκης, που είχαν παράσταση την στιγμή της επίθεση στο αίθριο της «Πολιτείας». «Οι «Ανήσυχοι εν Πλω» είχαν την παιδική τους παράσταση στο αίθριο του χώρου προς τις γραμμές του τρένου. Ήταν πολλά παιδιά που παρακολουθούσαν και κάποια στιγμή προς το τέλος της παράστασης ακούσαμε κραυγές από ανθρώπους, γυναίκες και μεγάλους ανθρώπους που φώναζαν «αλήτες τι κάνετε εκεί στο παιδί;» και άλλα τέτοια. Ανησυχήσαμε για το τι συμβαίνει, τρέξαμε 3-4 άνθρωποι από την ομάδα και είδαμε 6-7 άτομα να χτυπούν με όποιο τρόπο μπορούσαν έναν που ήταν πεσμένος κάτω δίπλα από τις γραμμές. 
Αρχίσαμε να φωνάζουμε γιατί δεν μπορούσαμε να βγούμε, έπρεπε να κάνουμε τον γύρο της Πολιτείας για να φθάσουν εκεί, εγώ προσπάθησα να καβαλήσω τα κάγκελα και τους είπα ότι τους τραβάω βίντεο κ.α. για να τους τρομάξω. Αυτοί είδαν τον κόσμο κι άρχισαν να φεύγουν, οι περισσότεροι προς την κατεύθυνση της Πάτρας και ο ένας, κάνοντάς μου χειρονομία και απειλώντας με, έφυγε με μια μηχανή προς της άλλη πλευρά προς το παρκινγκ της Πολιτείας. Καλέσαμε Αστυνομία ήρθε η Ασφάλεια, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ.α., αμέσως με τα χαρακτηριστικά που δώσαμε, αμέσως κατάλαβαν για ποιο άτομο μιλούσαμε, καθώς προφανώς ήταν γνωστή περίπτωση. Την επόμενη μέρα έγινε η αναγνώριση και απαγγέλθηκε κατηγορία. Οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στην επίθεση δεν βρέθηκαν ποτέ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κανελλάκης.  

Πηγή: stokokkino.gr
 

Διαβάστε επίσης