ΝΟΔΕ Αχαΐας: Συνάντηση Κατσουγκράκη με την τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ Νίκη Κεραμέως

Τι συζητήθηκε

Η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ κ Νίκη Κεραμέως, ο τομεάρχης Παιδείας ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Αχαΐας Δρ Νίκος Κατσουγκράκης  και η Πρόεδρος του τμ Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ ΔΕ και μέλος της κεντρικής επιτροπής Παιδείας της ΝΔ  Δρ Ήρα Αντωνοπούλουσυναντήθηκαν χθες 20/02/2017 στο γραφείο της βουλευτού και είχαν μια συνάντηση εργασίας σε θέματα που αφορούσαν την Παιδεία. Η τομεάρχης ανέφερε ότι δυστυχώς η Κυβέρνηση επιδεικνύει χαρακτηριστική προχειρότητα και στον τομέα της Παιδείας.

Η συζήτηση περιεστράφη και σε θέματα που απασχολούσαν την λειτουργία του Ε.Α.Π, του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ ΔΕ αλλά και της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Η τομεάρχης Παιδείας ανέφερε επίσης  ότι μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει καμία ολοκληρωμένη νομοθετική παρέμβαση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρά μόνο εμβαλωματικού τύπου διευθετήσεις και αποσπασματικές ρυθμίσεις. Σχολιάστηκε επίσης και το πρόσφατα ψηφισμένο νομοσχέδιο σχετικά με «Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού γλωσσομάθειας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και άλλες διατάξεις» και κατέληξαν ότι  περιλαμβάνει πλήθος διατάξεων που αγγίζουν όλο σχεδόν το φάσμα της εκπαίδευσης, ωστόσο δυστυχώς μόνο επιδερμικά.

Τέλος η κ Κεραμέως εξήγησε ότι το θέμα της Παιδείας οφείλει να αντιμετωπίζεται πάνω και πέρα από χρώματα και κόμματα, αφού είναι κατ’ εξοχήν εθνικό θέμα, γι’ αυτό πρέπει να επιδιωχθεί η καλύτερη δυνατή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ σε πρώτη φάση ελπίζει στην επαφή και ενημέρωση μέσα από συναντήσεις με όλους τους Τομείς Παιδείας ολόκληρης της χώρας.

 

Διαβάστε επίσης