Όταν κατά τον κ. Ξυδάκη το ψάρεμα της γόπας είναι πιο επικίνδυνο από την καταδίωξη ενός κακοποιού

Της Έφης Γιαννιά

Για κάθε νοήμονα άνθρωπο δεν αντέχει ούτε σε στοιχειώδη λογική η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Πολιτισμού και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη ότι σύμφωνα με αμερικανικές μελέτες, το επάγγελμα του αστυνομικού δεν είναι στη λίστα με τα πιο επικίνδυνα!

 

Κατά τον ίδιο, βάσει του προαναφερόμενου δείκτη θνησιμότητας, προηγούνται εκείνα των αλιέων, των ξυλοκόπων και των εργαζομένων στα ορυχεία.

 

Μάλιστα, έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι πιο πολλοί θάνατοι και τραυματισμοί αστυνομικών είναι από τροχαία δυστυχήματα, αναφέροντας τη δικάβαλη αστυνόμευση από τους μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ ως επιπλέον παράγοντα κινδύνου!

Αυτά και άλλα είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σε ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Με απόλυτο σεβασμό στο επάγγελμα των αλιέων, των ξυλοκόπων και των εργαζομένων στα ορυχεία και με γνώση ότι κάθε επάγγελμα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητές  και δυσκολίες, πρέπει να γίνει  αντιληπτό από τον κ. Ξυδάκη το προφανές για τους λοιπούς κατοίκους αυτής της χώρας, ότι το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας επιτελεί με ελλιπή μέσα, με ίδια έξοδα και με αυταπάρνηση το καθήκον του έναντι των πολιτών, με κίνδυνο της ζωής του. Γιατί η ασφάλεια των πολιτών είναι προϋπόθεση ελευθερίας, κοινωνικής προόδου και ευημερίας και ο αστυνομικός έχει ηθική και νομική υποχρέωση να την διασφαλίζει, διακινδυνεύοντας τη ζωή του.

Αδιάψευστος μάρτυρας αυτής της διαπίστωσης, είναι οι δεκάδες αστυνομικοί που έφυγαν από τη ζωή εν ώρα υπηρεσίας, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων, συμπλοκών και καταδιώξεων. Εκατόν είκοσι εννέα (129) νεκροί αστυνομικοί και δεκάδες τραυματίες από το 1984 μέχρι σήμερα.

Καλά θα ήταν ο λαλίστατος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος να εξηγούσε στην ημερίδα της ΠΟΑΣΥ, γιατί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αρνείται πεισματικά να συμμορφωθεί με τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που αποκαθιστούν μισθολογικές αδικίες που έχουν υποστεί οι ένστολοι.

Αλλά γι’ αυτό το μείζον θέμα δεν έχει λόγια και βεβαίως σε συνδυασμό με τη γνώμη του για τον βαθμό της επικινδυνότητας του επαγγέλματος των αστυνομικών, αποδεικνύει την απαξιωτική αντιμετώπιση της κυβέρνησης του, έναντι των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας.