Κάτω Αχαΐα: Στις 28 Φεβρουαρίου η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αυτή τη σύνθεση

Στις 5 Μαρτίου οι δημαιρεσίες

Στις 28 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου δυτικής Αχαΐας με την υφιστάμενη σύνθεση καθώς από την 1η Μαρτίου – βάσει νόμου – αλλάζει υποχρεωτικά η σύνθεσή του σε ότι αφορά τις αρμοδιότητες και τις αντιδημαρχίες. 

Η διαδικασία των δημαιρεσιών έχει οριστεί για τις 5 Μαρτίου. Η πρόσκληση για τη συνεδρίαση θα γίνει από τον πρώτο σε ψήφους της πλειοψηφούσας παράταξης, δηλαδή από τον Θανάση Ραυτακόπουλο, καθώς από την 1η Μαρτίου τα καθήκοντα του προεδρείου παύουν να ισχύουν. Σε αυτή τη συνεδρίαση, θα προηγηθεί η εκλογή του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πλειοψηφούσα παράταξη προτείνει πρόεδρο, η παράταξη του Δ. Γκοτσούλια θα προτείνει αντιπρόεδρο και η ελάσσονα αντιπολίτευση, γραμματέα. Η εκλογή του προέδρου απαιτεί 14 ψήφους. Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθούν τότε η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την επόμενη εβδομάδα. Όταν εκλεγεί το προεδρείο, τότε θα ανακοινωθούν και οι αλλαγές στις αντιδημαρχίες και τις υπηρεσίες του δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ότι αφορά το πρόσωπο που θα προταθεί για νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, έχει ήδη κλείσει. Σε ότι αφορά τις αντιδημαρχίες και τα πρόσωπα «κλειδιά» στις υπηρεσίες και τους οργανισμούς του δήμου, οι διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Β.Ι.ΑΘΑΝ.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ