Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-5: Πράσινη καταιγίδα !

Super League

Ο Αστέρας Τρίπολης ήθλε να πάρει... εκδίκηση για το 4-0 της Λεωφόρου στο Κύπελλο και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Ντοναρούμα ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ ο Δημούτσος, αριστερό ο Γιαννούλης και ο Σελίν με τον Χαμντανί στο κέντρο της άμυνας. Ιγκλέσιας και Τσουκαλάς τα αμυντικά χαφ. Μάσα, Φαρίνια, Καλτσάς η  μεσοεπιθετική τριπλέτα και στην κορυφή ο Μανιάς.

Από την πλευρά του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε με τον Οδυσσέας Βλαχοδήμο στην εστία. Δεξί μπακ ο Κουλιμπαλί, αριστερό ο Χουλτ και στο κέντρο των μετόπισθεν ο Μολέδο με τον Κουτρουμπή. Ζέκα και Κουρμπέλης στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στο αριστερό «φτερό» ο Εμποκού, στο δεξί ο Μπουμάλ, ο Κλωναρίδης λίγα μέτρα πιο πίσω από τον «φουνταριστό» Μπεργκ σε διάταξη 4-2-3-1.

Ισοπεδωτικός Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός ήταν... οδοστρωτήρας στο πρώτο ημίχρονο! Έκανε φύλλο και φτερό την ερασιτεχνικού επιπέδου ανασταλτική λειτουργία του Αστέρα Τρίπολης και ειδικά την αμυντική τετράδα των Αρκάδων, πέτυχε τέσσερα γκολ και «καθάρισε» την νίκη από το πρώτο ημίχρονο, στο πιο εντυπωσιακό σαρανταπεντάλεπτο των τελευταίων ετών σε όλες τις διοργανώσεις! Όποτε ήθελε πατούσε περιοχή, όποτε ήθελε έβγαινε... φάτσα με το γκολ και θα μπορούσε να σημειώσει και άλλα τέρματα! Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν καταπληκτική στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου και εκμεταλλεύθηκε όλες τις αδυναμίες των γηπεδούχων, κατά κύριο λόγο με κάθετο παιχνίδι στην πλάτη της άμυνας!

Ο Κλωναρίδης στο 7' μετά την κάθετη του Μπουμάλ άνοιξε το σκορ και δύο λεπτά αργότερα(9'), ο Εμποκού βρήκε τον Μπεργκ ξανά με κάθετη και ο Σουηδός νίκησε τον Ντοναρούμα! Ο Αστέρας που ήταν πραγματικά σε άλλο γήπεδο αμυντικά, θα μπορούσε να σκοράρει στο 17' αλλά ο Μανιάς αστόχησε από κοντά! Με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Μολέδο με κεφαλιά έγραψε το 3-0 μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Εμποκού και στο 39' ο Κογκολέζος εξτρέμ μετά από μπαλιά του Κουρμπέλη νίκησε τον Ντοναρούμα για το 4-0!

Ανεπανάληπτο ρεσιτάλ από το «τριφύλλι» που επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία, την βελτίωση και την αλλαγή προς το καλύτερο στο δημιουργικό κομμάτι!

Κερασάκι στην τούρτα ο Μπουμάλ!

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός πάτησε... φρένο, δεν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό απέναντι σε έναν Αστέρα Τρίπολης που έδειξε να συμμαζεύεται στην άμυνα για να μην έρθει αντιμέτωπος με συντριβή που θα έμενε στην ιστορία. Οι δύο ομάδες περιορίστηκαν σε παιχνίδι κέντρου, με αρκετά λάθη στην μεσαία και χωρίς ρυθμό. Ο Ουζουνίδης που είδε τον Εμποκού να πονάει, τον άλλαξε στην ανάπαυλα με τον Βλαχοδήμο ενώ έριξε στο ματς και τον νεαρό, Πίσπα, στην παρθενική του εμφάνιση σε παιχνίδι της Σούπερ Λιγκ.

Οι «πράσινοι», πάντως, έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα στο φινάλε του ματς. Ο Ολιβιέ Μπουμάλ που δεν ήταν καλά τον τελευταίο καιρό, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 83', σημείωσε το τελικό 5-0 και έφυγε... σφαίρα προς τον πάγκο για να αφιερώσει το τέρμα στον Έλληνα τεχνικό. Με αυτή την σούπερ εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 38 βαθμούς, έπιασε τον Πανιώνιο που παίζει αύριο στην δεύτερη θέση και δείχνει πως όσο περνά ο καιρός έχει τα φόντα για να παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερος.

MAN OF THE MATCH: Πολ Ζοσέ Εμποκού! Είναι άτυχος γιατί ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα. Κάνει... παπάδες στο πρώτο ημίχρονο! Είναι ξεκάθαρο πως όταν είναι καλά, ο Παναθηναϊκός είναι πιο όμορφος δημιουργικά. «Έφτιαξε» δύο γκολ, σκόραρε ένα στην πιο ολοκληρωμένη εμφάνισή του στο «τριφύλλι»!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ολιβιέ Μπουμάλ. Ο Καμερουνέζος την είχε ανάγκη την αποψινή εμφάνιση για να επανέλθει ψυχολογικά και να πάρει αυτοπεποίθηση. Εξαιρετική η κάθετή του στο 1-0 του Κλωναρίδη, ωραίο τελείωμα για το 5-0 και αρκετά κέφια στην πτέρυγα. Πολύ καλό ματς...

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική γραμμή του Αστέρα Τρίπολης δεν παρέπεμπε σε ομάδα Σούπερ Λιγκ αλλά σε ομάδα τοπικού της Αρκαδίας! Εικόνα διάλυσης που δεν μπορεί να έχει ως δικαιολογία τις απουσίες από τα μετόπισθεν. Οι γηπεδούχοι δέχθηκαν τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο και δέχθηκες πολλές «καθαρές» ευκαιρίες από τον Παναθηναϊκό!

Η ΓΚΑΦΑ: Το παιχνίδι θα μπορούσε να έχει διαφορετική τροπή αν ο Μανιάς είχε ευστοχήσει στην μεγάλη ευκαιρία του Αστέρα στο πρώτο μέρος. Δεν τελείωσε σωστά την φάση και πέταξε στα σκουπίδια την φάση για μείωση του σκορ στο 2-1...

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κομίνης είχε ένα πολύ εύκολο βράδυ και ήταν θετικός, χωρίς λάθη. Οι επόπτες του, πάντως, είχαν αρκετές λάθος αποφάσεις. Στο 17' η μεγάλη ευκαιρία του Μανιά ξεκινά από οφ-σάιντ του Καλτσά που δεν είδε ο επόπτης Ποντίκης. Στο 3-0 του Μολέδο ο Βραζιλιάνος είναι οριακά εκτεθειμένος, κάτι που δεν είδε ο βοηθός Ευθυμιάδης. Ο επόπτης Ποντίκης δεν βλέπει επίσης τον Μπεργκ που είναι οφ-σάιντ στο 68' στο χαμένο τετ-α-τετ αλλά και στο 83' όπου στην συνέχεια της φάσης ο Μπουμάλ γράφει το τελικό 5-0.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός έκανε πάρτι στην Τρίπολη! Έχει βρει όλες τις αδυναμίες του Αστέρα Τρίπολης ανασταλτικά και μετά το 4-0 του Κυπέλλου, νίκησε 5-0 στην Αρκαδία για το πρωτάθλημα! Το «τριφύλλι» έκανε ένα φανταστικό πρώτο μέρος, παρουσίασε μία πολύ καλή εικόνα και έχει λόγους να ελπίζει ενόψει της συνέχειας.
Πηγή:www.gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ