Πάτρα: Ανακοίνωση του δήμου για τη δίκη του Κώστα Πελετίδη

"χιλιάδες, δίπλα του"

Ο λαός της Πάτρας, με την χθεσινή μεγάλη κινητοποίηση, υπερασπίστηκε τον αγωνιστή Δήμαρχό του, που υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν διευκόλυνε την δράση της Ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσής Αυγής, κάνοντας το χρέος του απέναντι στο λαό.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, αποδομήθηκε πλήρως η κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος». Αναδείχθηκε μέσα από καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης, ο πολιτικός χαρακτήρας της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι χαρακτηριστική η απάντηση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνας Γεροπαναγιώτη, η οποία καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης, ρωτήθηκε από τον υπόδικο τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής, αν έβλαψε την οργάνωση στη διάρκεια των εκλογών: «Ωφέλησε τον Πατραϊκό λαό» είπε.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 23 Φλεβάρη, με την τοποθέτηση του Δημάρχου Πατρέων, τις αγορεύσεις των συνηγόρων και την έκδοση της απόφασης.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, συνέχιζαν να φθάνουν νέες αποφάσεις Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων, Σωματείων και Φορέων, όπως και εκατοντάδες υπογραφές πολιτών, που στήριζαν τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, απαιτούσαν να σταματήσει η δίωξή του και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες.

 

Αποφάσεις και ψηφίσματα

-Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) «εκφράζει την συμπαράστασή της στον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κ. Πελετίδη που διώκεται γιατί εφάρμοσε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν διευκόλυνε δράσεις της Χρυσής Αυγής. Έχουμε δημοκρατικό χρέος και πολιτικό καθήκον να σεβόμαστε απόλυτα τις αποφάσεις των αιρετών συλλογικών οργάνων, την αυτονομία και αυτοτέλειά τους».

-Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Περάματος

-Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Καρδίτσας

-Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θερμαϊκού Περιφέρειας Θεσσαλονίκης

-Σωματείο Εργαζομένων στον Όμιλο Επιχειρήσεων «Intracom»

-Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου

-Συνδικάτο Εργαζομένων Α’ και Β’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης, Περιφέρειας Αττικής

-Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Λευκάδας

- Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αχαΐας – Ηλείας – Κεφαλληνίας – Ζακύνθου

-Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Καστριτσίου «Σέλεμνος»

-Αθλητικό Σωματείο Αεροσφαίρισης Δυτικής Ελλάδας Α.Σ.Α.Δ.Ε.

- Α.Σ. Προφήτης Ηλίας – ΠΑΟΚ Πάτρας

- Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Μαρσύας»

-Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «Ήφαιστος».

Την συμπαράστασή του στον Δήμαρχο Πατρέων εξέφρασε και ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης έχει ως εξής: «Τηλεφωνικὴ ἐπικοινωνία εἶχε σήμερα τὸ πρωὶ Δευτέρα, (13.2.2017) ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος μὲ τὸν Δήμαρχο Πατρέων κ. Κωνσταντῖνο Πελετίδη καὶ συνομίλησαν σχετικὰ μὲ τὸ θέμα τῆς δίκης, ποὺ θὰ διεξαχθῆ στὰ Δικαστήρια Πατρῶν, ἐξ‘ ἀφορμῆς τῆς μηνύσεως ἡ ὁποία ὑπεβλήθη εἰς βάρος του ἀπὸ τὴν Χρυσὴ Αὐγή.

Ὁ Σεβασμιώτατος ἐξέφρασε τὴν ἀγάπη του καὶ τὴν συμπαράστασή του στὸ πρόσωπο τοῦ κ. Δημάρχου».

 

 

Διαβάστε επίσης