Αχαΐα: Στάχτη το σπίτι στα Βεσκουκέικα, "φωτιά" στον δήμο από τις καταγγελίες - Σκληρή επίθεση της αντιπολίτευσης - ΦΩΤΟ

για την έλλειψη νερού στον κρουνό

Με αφορμή τη φωτιά στα Βεσκουκέικα, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να καεί ολοσχερώς (όπως έγραψε το tempo24.gr), η παράταξη του Διονύση Γκοτσούλια ανακοίνωσε. 

«Η Δημοτική Αρχή πρόσφατα στα πλαίσια ενημέρωσης για τα ζητήματα που αφορούν την πολιτική προστασία τόνισε ότι όλα λειτουργούν άψογα.
Ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχουν πει έστω και μια φορά, ότι είναι κάτι που δεν έγινε σωστά, ότι έχει γίνει επί Δημαρχίας Παναγιωτόπουλου είναι έργο του Νικολάου και ότι ήταν σε λάθος κατεύθυνση ευθύνεται πάλι ο Παναγιωτόπουλος.
Δεν έχετε αντιληφθεί στο Δήμο και κυρίως ο αλάθητος Δήμαρχος ότι ζείτε στον κόσμο σας και με το να αναφέρεστε συνέχεια στους προηγούμενους, δεν λύνεται τα προβλήματα σας.
Τέλος αν είχατε μειώσει τα έξοδα για τις χιλιάδες ανούσιες φωτογραφίσεις που κάνετε με το παραμικρό και είχατε επισκευάσει ορισμένους κρουνούς θα είχε γλιτώσει μια περιουσία.
Σας ενδιαφέρει όμως η εικόνα και όχι τα προβλήματα των πολιτών, μοιάζετε με μεγαλοπρεπή τάφο που στο εσωτερικό του αναδύεται βρώμα και δυσωδία». 

Όπως αναφερόταν στο ρεπορτάζ, στο σημείο έσπευσαν και εθελοντές του ΣΕΔΙΠ.

Λίγες ώρες αργότερα το ΣΕΔΙΠ στη σελίδα του αναφέρει:

«Γίναμε αυτόπτες μάρτυρες σε ένα πολύ δυσάρεστο συμβάν, στην ολοκληρωτική καταστροφή οικείας στα Βεσκουκεικα Αχαίας. Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες του Π.Σ. αλλά και του Εθελοντικού Σταθμού μας που παρέστη με τρία άτομα και δύο οχήματα, δεν καταφέραμε να γλυτώσουμε το σπίτι λόγω των εύφλεκτων υλικών κατασκευής του αλλά ποιος σημαντικός λόγος είναι η απουσία κρουνού στη περιοχή με αποτέλεσμα το υδροστόμιο που υπάρχει στο σταθμό μας να είναι το μόνο διαθέσιμο.
Η απόσταση των 10 περίπου χιλιομέτρων, τα 20-30 λεπτά που χρειάζεται για να γίνει πλήρωση σε κάθε πυροσβεστικό αλλά και ότι στο συμβάν επιχειρούσαν 5 υδροφόρα οχήματα συνολικής χωρητικότητας 55000 λίτρων με αποτέλεσμα να μην επαρκεί ούτε αυτός, καθιστά άμεση υποχρέωση να υπάρχει τουλάχιστον ένας κρουνός σε κάθε χωριό του Δήμου μας αλλά και αν ακόμα δεν υπάρχει δίκτυο τουλάχιστον μία παροχή σε κάθε δεξαμενή.
Μπροστά στην ασφάλεια και τη προστασία των περιουσιών και της ζωής των συμπολιτών μας τα χρήματα ωχριούν.

Σ.Ε.ΔΙ.Π.ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ»

Τα αποκαΐδια… προκάλεσαν και άλλες αντιδράσεις. Ο δημοτικός σύμβουλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Δυμαίων Κυριάκος Ορλώφ, αναφερόμενος στη δήλωση που έκανε στο tempo24.gr ο πρόεδρος της ΤΚ Πετροχωρίου Αντώνης Στασινός «Έχω ζητήσει εδώ και αι 2,5 χρόνια να έχουμε νερό στον κρουνό για τις πρώτες ανάγκες. Λυπάμαι για το ατυχές συμβάν», ζητά εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή.

Δήλωση με αφορμή το ρεπορτάζ του tempo24.gr έκανε και ο επικεφαλής της ΑΚΙΔΑ Παναγιώτης Κουνάβης: 

«H πυρκαγιά αφήνει αναπάντητα πολλά ερωτήματα τα οποία κατ’ επανάληψη έχουν τεθεί στο Δημοτικό συμβούλιο. Γιατί οι πυροσβεστικοί κρουνοί δεν λειτουργούν; Γιατί σε πολλές τοπικές κοινότητες πάρα τα αιτήματα κατοίκων και προέδρων δεν υπάρχει νερό για άμεση πυρόσβεση; Γιατί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ενώ υπάρχουν αυτά τα προβλήματα στην τελευταία συνεδρίαση του συντονιστικού (συντονιστικό όργανο φυσικών καταστροφών) ισχυρίστηκε πως όλα λειτουργούν ρολόι χωρίς ελλείψεις στην πυρασφάλεια του Δήμου μας;».

Β.Ι. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

«Στάχτη» έγινε το σπίτι στα Βεσκουκέικα Αχαΐας - Δύσκολη μέρα για τους ιδιοκτήτες – Φωνές διαμαρτυρίας για τον κρουνό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Διαβάστε επίσης