«Βόμβα» από την Άγκυρα: Ο Ερντογάν θέλει τους Γκρίζους Λύκους στην κυβέρνηση

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μια πολιτική εξέλιξη με πολλές επιπτώσεις συζητείται τις τελευταίες ώρες στην τουρκική πρωτεύουσα. Στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας και σε μια περίοδο που το «ναι» στο δημοψήφισμα δεν θεωρείται δεδομένο, καλά ενημερωμένες πηγές μεταφέρουν στην «Κ» την πληροφορία ότι το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) μελετούν διάφορα σενάρια για να προχωρήσουν στην σύσφιξη των σχέσεων και της συνεργασίας τους.

Συγκεκριμένα, στην Άγκυρα συζητείται το ενδεχόμενο της εισόδου δυο ή τριών μελών των  Γκρίζων Λύκων στο κυβερνητικό σχήμα. Το εν λόγω ενδεχόμενο φαίνεται να έχει συζητηθεί στην πρόσφατη συνάντηση Προέδρου Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν-Πρωθυπουργού Μπιν Αλί Γιλντιρίμ.

Με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία η κυβερνητική πτέρυγα στοχεύει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης του ΜΗΡ για την νέα συνεργασία του με το ΑΚΡ. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το όλο θέμα απασχόλησε τον κ. Γιλντιρίμ και τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί στην τελευταία συνάντηση τους.

Ας σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής το ΑΚΡ δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει την παραπάνω πληροφορία. Πηγές του ΑΚΡ που ζητήθηκε η άποψη τους για την νέα πληροφορία, αποφεύγουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις, τονίζοντας ότι την παρούσα στιγμή όλα τα σενάρια βρίσκονται επί τάπητος. Παράλληλα, αποδέχονται ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν για να περάσει το «ναι» από το δημοψήφισμα. Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία είναι η υποστήριξη της βάσης του ΜΗΡ, ένας στόχος που δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής.

Πηγή: Καθημερινή 

Διαβάστε επίσης