Ο Σόιμπλε συγκρίνει τον Σουλτς με τον Τραμπ

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στη Γερμανία ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου Καγκελαρίου με τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να εξαπολύει δριμεία επίθεση στον Μάρτιν Σουλτς.

«Όταν ο Σουλτς καλεί τους οπαδούς του να φωνάξουν “Make Europe great again” τότε ακούγεται σχεδόν επί λέξει σαν τον Τραμπ», υποστήριξε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στο “Spiegel”.

Σε μια προσπάθεια να ανακόψει την ραγδαία δημοσκοπική άνοδο του Σοσιαλδημοκράτη αντιπάλου της Μέρκελ στην «κούρσα» για την καγκελαρία, ο Σόιμπλε υποστηρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο ο 62χρονος πολιτικός προσπαθεί να ξορκίσει την «υποτιθέμενη» διάσπαση της κοινωνίας, ακολουθεί τη μετα-πραγματική μέθοδο της αμερικανικής προεκλογικής καμπάνιας.

Θα έκανε καλό, λέει με έντονα σκωπτικό ύφος, στον Σουλτς «να σκεφθεί λιγάκι» και να αφήσει τις αερολογίες.

«Σε μια περίοδο που ο πειρασμός του λαϊκισμού κερδίζει έδαφος παγκοσμίως δεν επιτρέπεται να μιλούν οι πολιτικοί όπως ο κύριος Σουλτς», λέει ο Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών καταγγέλλει τον υποψήφιο καγκελάριο του SPD, που «πετάει» στις δημοσκοπήσεις, ότι δεν είναι αξιόπιστος πολέμιος του κατεστημένου.

«Ο κύριος Σουλτς δεν είναι κάποιο αουτσάιντερ που εμφανίζεται απ’ το πουθενά. Ήταν πάνω από δέκα χρόνια στο ευρωκοινοβούλιο και μάλιστα το τελευταίο διάστημα διετέλεσε πρόεδρός του. Αν αυτό δεν είναι κατεστημένο, τότε τι;» διερωτάται ο Σόιμπλε.

Διαβάστε επίσης