Σοκαριστικό εξώφυλλο για Τραμπ: Είναι λύση να δολοφονηθεί;

σε Ιρλανδέζικο περιοδικό

«Σκληρός», θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο τρόπος με τον οποίο μερίδα του διεθνούς Τύπου, υποδέχτηκε την ανάληψη της αμερικανικής προεδρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τελευταίο παράδειγμα, που προκάλεσε αντιδράσεις, το Der Spiegel, που παρουσίαζε τον Τραμπ να κρατάει το κεφάλι του αποκεφαλισμένου Αγάλματος της Ελευθερίας. Το ιρλανδικό περιοδικό «Village», όμως, πηγαίνει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα.

Με τίτλο «Γιατί όχι;» και φωτογραφία εξωφύλλου, το κεφάλι του Αμερικανού προέδρου με έναν στόχο στον κρόταφο, το ιρλανδικό περιοδικό, αναλύει τα υπέρ και τα κατά μίας ενδεχόμενης δολοφονίας Τραμπ, για να καταλήξει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος.

Το περιοδικό αναλύει την προσωπικότητα του Τραμπ, παρουσιάζοντάς τον ως φορέα μίσους, αντιδημοκρατικό, αντιφιλελεύθερο, εχθρικό προς την ελευθερία του Τύπου και μισογύνη, μεταξύ άλλων.

Συνεχίζει, με αναφορές στις θέσεις του Τραμπ σχετικά με τους πρόσφυγες, τις εκτρώσεις, τις γυναίκες, την εξωτερική πολιτική και το περιβάλλον, θέτοντας το ερώτημα «Τι πρέπει να γίνει;».

Το άρθρο του περιοδικού σημειώνει πως, «έχουμε να κάνουμε με έναν από τους χειρότερους ανθρώπους στην πιο ισχυρή θέση, κάποιον που μπορεί να βλάψει δισεκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη», αναφέροντας πως το χρονικό διάστημα κοντά στην ορκωμοσία Τραμπ αυξήθηκαν οι αναζητήσεις για την πιθανότητα να δολοφονηθεί.

Το editorial αναφέρει ως μία πιθανή λύση την τυραννοκτονία και ξεκινάει μία αναδρομή από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με αναφορές σε φιλοσοφικές και θρησκευτικές στάσεις σχετικές με την τυραννοκτονία.

«Ο Τραμπ θα αποξενώσει φίλους και θα εξοργίσει εχθρούς. Θα παραβιάσει το σύνταγμα, θα πλουτίσει παράνομα, θα έρθει σε ρήξη με συμμάχους», γράφει το Village για να σημειώσει στο συμπέρασμά του:

«Το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρα κατά της βίας. Ας μείνουμε στην δημοκρατία αυστηρά και, εφόσον είναι αναγκαίο, ύπουλα, αλλά κατηγορηματικά».

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης