Στους καταυλισμούς των Ρομά κλιμάκια της Περιφέρειας και ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας - Πολλά τα προβλήματα

το πρωί της Τετάρτης έγινε η αυτοψία

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρομά που διαμένουν στους καταυλισμούς της δυτικής Αχαΐας, κατέγραψαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου δυτικής Αχαΐας με επικεφαλής τον δήμαρχο δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου και εκπρόσωποι της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας, κατά την επίσκεψή τους που έγινε το πρωί της Τετάρτης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του οργανωμένου σχεδίου της Περιφέρειας για συγκεκριμένες παρεμβάσεις και ουσιαστική αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας. Τα κλιμάκια του δήμου και της Περιφέρειας συνόδευαν και τα μέλη του Περιφερειακού Συλλόγου Ρομά.

Τον δήμαρχο δυτικής Αχαΐας, συνόδευαν ο αντιδήμαρχος Γιώργος Παλαιολόγος, ο πρόεδρος του ΟΤΑΔ Ξενοφώντας Μπαχράς, ο συνεργάτης του δημάρχου Θανάσης Πυρρής και άλλοι. Έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα των καταυλισμών που αφορούν οδικό δίκτυο, φωτισμό, καθαριότητα, αποχέτευση ενώ η συζήτηση συνεχίστηκε στο πρώην δημαρχείο των Σαγείκων.

Όπως αναφέρθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή και του δημάρχου δυτ. Αχαΐας, σκοπός του σχεδιασμού είναι να συμβάλει η τοπική αυτοδιοίκηση στην ανακούφιση και αυτών των κοινωνικών ομάδων που διαμένουν είτε σε καταυλισμούς, είτε πιο διάσπαρτα.

Να υπενθυμίσουμε ότι στους Δήμους δόθηκε προθεσμία μέχρι και τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, ώστε να καταθέσουν το σχεδιασμό τους για παρεμβάσεις στην Περιφέρεια, καθώς αμέσως μετά θα πρέπει να κατατεθούν από την Περιφέρεια προς έγκριση στην Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Παράλληλα, έγινε παρουσίαση και των επόμενων βημάτων που θα πρέπει να γίνουν ώστε να υλοποιηθούν οι ώριμες ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στις τοπικές κοινωνίες και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους.

Διαβάστε επίσης