Πάτρα: Τελεσίγραφο συνδικαλιστών για την καθυστέρηση επαναλειτουργίας του επταόροφου του "Αγίου Ανδρέα"

Απειλούν με κινητοποιήσεις μετά τις 10 Φεβρουαρίου

 Επειδή τον τελευταίο καιρό βλέπουμε στον τοπικό τύπο να εκφράζονται διάφορες απόψεις και θέσεις για το μέχρι πρότινος σεισμόπληκτο 7όροφο κτίριο του Nοσοκομείου μας

  απόψεις και θέσεις

Τόσο από τη ξαφνικά λαλίστατη ΚΤΥΠ.ΑΕ, τη γνωστή σε όλους μας ΔΕΠΑΝΟΜ, η οποία τα τελευταία χρόνια, πέρα από την αρνητική της στάση, τα με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση αντανακλαστικά της στα προβλήματα που είχαμε στις εργασίες του 7ορόφου, φέρει μαζί με την κυβέρνηση και μεγάλες ευθύνες για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου, που εξαιτίας τους πολλές φορές το έργο εγκαταλείφθηκε και κινδύνευσε να τιναχτεί στον αέρα.

Όσο και από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, η οποία,  πέρα από το ότι  δεν έχει ευαισθητοποιηθεί να συζητήσει και να ενημερώσει τους φορείς του Νοσοκομείου για όλες αυτές τις εξελίξεις που έχουν παρουσιαστεί, δεν έχει φέρει ούτε καν για συζήτηση στο Δ.Σ του Νοσοκομείου, τις εξελίξεις-τα προβλήματα και το πλάνο της μεταστέγασης παρά το σχετικό αίτημα από τον εκπρόσωπο των εργαζόμενων και όχι μόνο, με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε ούτε καν ποιά είναι η επίσημη θέση της για την διαδικασία της μεταστέγασης.

Αλλά και από την 6η Υ.Πε  που ξαφνικά σήμερα, με μία καθυστέρηση 2 χρόνων ανακάλυψε το Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα της ΔΕΠΑΝΟΜ.

 Για όλες αυτές τις απόψεις

που εκφράζονται τώρα που όλοι θέλουν να πάρουν κάτι από τα λάφυρα της ολοκλήρωσης ενός έργου για το οποίο δεν έχουν σχεδόν καμία συμβολή, εμείς που διεκδικήσαμε αυτό το έργο  και που παλέψαμε για αυτή την εξέλιξη όσο κανένας άλλος, νιώθουμε την ανάγκη να παρέμβουμε και να πούμε ότι :

 Το 7όροφο κτίριο είναι έτοιμο, όπως πρώτοι το ανακοινώσαμε, από την 20/1/2017, ο Εργολάβος έχει ολοκληρώσει τις εργασίες και έχει αποχωρήσει  ήδη, παραδίδοντας ένα κτίριο έτοιμο ¨με το κλειδί  στο χέρι¨, έτοιμο προς χρήση με τον ξενοδοχειακό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του και το μόνο που απομένειγια να γίνει η πολυπόθητη επαναλειτουργία του, είναι η επίσημη παραλαβή του και ο καθαρισμός του. Διαδικασίες που σε φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε ήδη να είχαν ολοκληρωθεί, θα μπορούσαν να είχαν γίνει σε αυτές τις 40μέρες που μεσολάβησαν, των προκλητικότατων καθυστερήσεων που παρατηρήθηκα και σήμερανα ετοιμαζόμασταν για την πολυπόθητη  μεταστέγαση μας και κατ΄ επέκταση επαναλειτουργία του.

 Επειδή  δεν ξέρουμε τι παιχνίδια παίζονται και τι μεθοδεύουν με αυτές τις καθυστερήσεις, η  άφαντη και αδιάφορη για εμάς κατά τ΄ άλλα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με τα ξαφνικά κροκοδείλια δάκρυα της  ΔΕΠΑΝΟΜ, της Διοίκησης, της 6ης ΥΠε, των πολιτικά δηλ. ομοϊδεατών εκπροσώπων αυτών των φορέων .

  Εμείς πάντως που πραγματικά θέλουμε την ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ δοθείσης ευκαιρίας να πούμε ότι βάσει σχετικής ομόφωνης απόφασής μας, αν μέχρι την 10 του Φλεβάρη δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες αυτές οι εκκρεμότητες και δεν έχουν προσδιοριστεί οι διαδικασίες μεταστέγασης και πλήρους επαναλειτουργίας μας, θα απαντήσουμε με Κινητοποιήσεις και σχετική Σύσκεψη των φορέων της περιοχής μας έτσι ώστε να αναλάβουν πλέον οι φορείς την πρωτοβουλία:

  1. Τόσο κυρίως της άμεσης επαναλειτουργίας αυτού του κτιρίου.
  2. Όσο και της αντιμετώπισης των ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τον εκκρεμή Οργανισμό, την ανάγκη τροποποίησής του στην κατεύθυνση της δυνατότητας  ανάπτυξης του στις  500 και πλέον κλίνες και στο ρόλο του Νοσοκομείου που θα πρέπει να είναι ένας εκ των δύο πυλώνων της υγείας στη περιοχή μας.
  3. Αλλά και την άκρως αναγκαία και απαραίτητη αύξηση του Πιστωτικού ορίου του Προϋπολογισμού, που είναι καθηλωμένος στα απαράδεκτα επίπεδα της υπολειτουργίας μας.
  4. Αλλά και βεβαίως της κάλυψης των κενών θέσεων σε Ιατρούς που ξεπερνούν τις 50 και σε Προσωπικό που ξεπερνούν τις 370.

Διαβάστε επίσης