Κλειστή μέχρι τις 8 το βράδυ η Νέα Εθνική Οδός Πατρών Κορίνθου από τους αγρότες της Αιγιάλειας - Υπέρ των κινητοποιήσεων το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας

ταχθηκε στο πλευρό τους

Συνεχίζουν με τρίωρους αποκλεισμούς της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών Κορίνθου στο ύψος των βενζινάδικων του Αιγίου οι αγρότες της Αιγιάλειας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αιγίου Γιάννης Μποδιώτης, ελήφθη απόφαση «ο αποκλεισμός της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου από δίωρος κάθε απόγευμα να γίνει τρίωρος και συγκεκριμένα από τις 17:00 έως τις 20:00».

Επίσης, πρόσθεσε ότι η νέα κινητοποίηση θα ξεκινήσει από την Κυριακή, ενώ ανέφερε ότι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, δεν αποκλείεται να αποφασιστεί αποκλεισμός υπηρεσιών αποκλεισμού υπηρεσιών.

Υπέρ το Δημοτικό Συμβούλιο

Εξάλλου το  Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας τάχθηκε στο πλευρό των αγροτών και των κινητοποιήσεων τους.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Σώμα έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, συμπαρίσταται στις πολύμορφες κινητοποιήσεις και στα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

Οι αγρότες κινητοποιούνται ενάντια στα σκληρά μέτρα που τους ξεκληρίζουν:

Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από 13% στο 22% για το εισόδημα και τέλος επιτηδεύματος. Αύξηση, σταδιακά μέχρι το 2022, των ασφαλιστικών εισφορών. Δραστική μείωση και στη συνέχεια κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Αγροτικού Πετρελαίου. Αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια από 13% στο 24%. Ειδικός φόρος στο κρασί και κατάργηση των διήμερων για το τσίπουρο. Αύξηση του ΕΝΦΙΑ για χωράφια και οικόπεδα.

Επίσης, στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 - 2016, κόπηκε ήδη το 30% των επιδοτήσεων - ενισχύσεων και μέχρι το τέλος του 2019 οι περικοπές θα ξεπεράσουν συνολικά το 60%.

Μέτρα που εφαρμόζονται από τις μέχρι τώρα αστικές κυβερνήσεις, στο πλαίσιο των μνημονίων και της νέας ΚΑΠ της Ε.Ε., οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοαγροτών και επιχειρήσεων και σε παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των αγροτών, για την φορολογία, την ασφάλιση και τη σύνταξη, το κόστος παραγωγής, τις τιμές των προϊόντων, την περικοπή των επιδοτήσεων, τα αγροτικά χρέη. Να καλυφθεί η απώλεια του αγροτικού εισοδήματος, που οφείλεται στις μεγάλες καταστροφές στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή από την κακοκαιρία και διάφορες ασθένειες φυτών και ζώων.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο δηλώνει τη στήριξή του στο δίκαιο αγώνα  μικρομεσαίων και φτωχών αγροτών.

Είναι αγώνας για την επιβίωσή τους, για να μην πεταχτούν έξω από τα χωράφια τους και την παραγωγή τους. Για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Είναι αγώνας ενάντια στις αιτίες που επιδεινώνουν τη ζωή κάθε λαϊκής οικογένειας.

Το παρόν ψήφισμα – απόφαση θα σταλεί στην κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο. Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου θα επισκεφτεί και θα το επιδώσει στο μπλόκο των αγροτών στην περιοχή μας».

 

Διαβάστε επίσης