Αδιέξοδο στη συνάντηση των αγροτών της δυτικής Αχαΐας με τον Βαγγέλη Αποστόλου - Από αύριο παρατάσσουν τα τρακτέρ στην Πατρών - Πύργου

παρόντες στο υπουργείο ο χρ. νικολάου και οι βουλευτές του συριζα

Αδιέξοδο στη σημερινή συνάντηση των αγροτών της δυτικής Αχαΐας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που έγινε το πρωί στο υπουργείο κατόπιν πρωτοβουλίας του δημάρχου δυτικής Αχαΐας Χρήστου Νικολάου.

"Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής, όπως ήρθαμε... Ο υπουργός δεν έδειξε καμία διάθεση να κατανοήσει τα αιτήματά μας, παρέμεινε άκαμπτος", λέει στο tempo24.gr ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας Δημήτρης Φλίγγος. Σύμφωνα με τον κ. Φλίγγο, τέθηκαν εκ νέου οι τρεις βασικοί άξονες των αιτημάτων: φορολογικό, ασφαλιστικό και κόστος καλλιέργειας. "Εξηγήσαμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της ότι, υπάρχει μεγάλη διαφορά στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Επίσης, του παρουσιάσαμε στοχεία τα οποία αποδεικνύουν το άδικο των διατάξεων που αφορούν τον κλάδο. Αντί λοιπόν, να πάρουμε τις οικογένειές μας και να φύγουμε από την Ελλάδα, προτιμούμε να παλέψουμε μαζί με όλο τον κόσμο, στα μπλόκα", συμπληρώνει ο κ. Φλίγγος.

Στη συνάντηση επίσης τέθηκε από τον δήμαρχο και το θέμα της επέκτασης του φράγματος του Πηνειού, προκειμένου να πάρει ανάσα ο κάμπος της δυτικής Αχαΐας, το οποίο εκκρεμεί από το 1970. Ο υπουργός είπε ότι το θέμα έχει προχωρήσει και ότι χρηματοδοτείται μελέτη, γεγονός που οι εκπρόωποι της δυτικής Αχαΐας το δέχθηκαν ως ένα καλό νέο.

ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ

Από αύριο Παρασκευή οι Αγρότες της δυτικής Αχαΐας παρατάσσουν τα τρακέρ τους κατά μήκος της Πατρών - Πύργου στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας. Αύριο θα ενημερωθούν οι αγρότες για τη σημερινή συνάντηση και επίσης θα αποφασιστούν οι μορφές κινητοποιήσεων που σύμφωνα με τον Φλίγγο αυτή τη φορά θα είναι πολύ πιο δυναμικές από τις προηγούμενες. 

Στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτικών δυτικής Αχαΐας Σπύρος Βεσκούκης, ο αντιπρόεδρος Ντίνος Σπυρόπουλος, ο γραμματέας Δημήτρης Φλίγγος, ο ταμίας Χρήστος Κυριακόπουλος, το μέλος του συλλόγου Λουκάς Στεργιόπουλος, ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Παλαιολόγο και οι βουλευτές Σία Αναγνωστοπούλου και Ανδρέας Ριζούλης. 

Β.Ι. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ