"Ουρές" οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου!

λόγω εργασιών στη νέα

Κυκλοφοριακό χάος στην παλαιά εθνική Πατρών - Αθηνών από το πρωί της Παρασκευής. Οδηγοί που επικοινώνησαν με το tempo24.gr μας μετέφεραν την ταλαιπωρία τους καθώς τα οχήματα είχαν σχηματίσει μεγάλες ουρές ενώ σε μερικά σημεία είχαν ακινητοποιηθεί. 

Τα έργα που γίνονται λόγω της κατολίσθησης και η εκτροπή των οχημάτων από τη νέα στην παλαιά φαίνεται να έχει προκαλέσει αυτή την εικόνα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμοδίων αρχών:

«Λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών και προς διευκόλυνση κυκλοφορίας των οχημάτων και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων αποφασίστηκε :
H εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Ν.Ε.Ο Αθηνών -Πατρών για εκτροπή της κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις, στην Π.Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών, από κόμβο Σελιανιτίκων (χ.θ.182+700) έως κόμβο Ρίου (χ.θ. 206+300) από 19/01/2017 έως 26/1/2017, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες προστασίας πρανών, καθώς και εργασίες για την εκτροπή κυκλοφορίας στο βόρειο τμήμα του δεξιού κλάδου».
 

Σε ανακοίνωσή της η Ολυμπία Οδός αναφέρει:

"Κατόπιν αιτήματος του αρμόδιου Κατασκευαστή και της σχετικής απόφασης που εξέδωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, η έκτακτη κυκλοφοριακή ρύθμιση κατά τη διάρκεια της οποίας και οι δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών μεταξύ των Κόμβων Σελιανιτίκων (Χ.Θ. 182,7) και Ρίου (Χ.Θ. 206,3) εκτρέπονται στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών, παρατείνεται μέχρι τις 26/01/2017.
Με την παράταση αυτή δίνεται η δυνατότητα να εκτελεστούν και άλλες κατασκευαστικές εργασίες που ήταν προγραμματισμένες για το επόμενο χρονικό διάστημα, παράλληλα με τις εργασίες προστασίας πρανών, που προέκυψαν μετά από περιορισμένη πτώση λίθων λόγω της συνεχιζόμενης βροχόπτωσης στην περιοχή νωρίς το πρωί της 19/1/2017. Η λύση αυτή επελέγη ως προσφορότερη, με στόχο την ασφάλεια και την μικρότερη όχληση των διερχομένων και για την ταχύτερη ολοκλήρωση της κατασκευής των σηράγγων της Παναγοπούλας, η οποία θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της περιοχής.
Καθ' όλη τη διάρκεια της ρύθμισης δεν συλλέγονται διόδια στους Σταθμούς Διοδίων Ρίου και Ζευγολατιού.
Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή".
 

Διαβάστε επίσης