Δυτική Αχαΐα: Σε αγωνιστική ετοιμότητα θα βρίσκονται από την Κυριακή 22 Ιανουαρίου οι αγρότες - Από Δευτέρα στα μπλόκα

Πρόσκληση για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

Σύμφωνα με τον γραμματέα του Συλλόγου Αγροτών δυτικής Αχαΐας Δημήτρη Φλίγγο, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί να γίνει καταμέτρηση δυνάμεων σε κάθε χωριό ξεχωριστά. Επαγγελματίες του κλάδου έχουν κληθεί να δώσουν δυναμικό "παρών" στον τόπο τους και όλοι μαζί από τη Δευτέρα να ξεκινήσουν συμβολικούς αποκλεισμούς στην Πατρών - Πύργου στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, συμμετέχοντας στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων των αγροτών.

"Δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο. Θα μετρήσουμε τις δυνάμεις και από τη Δευτέρα αναμένεται να βγούμε κι εμείς στους δρόμους να διαμαρτυρηθούμε όχι μόνοι μας. Αυτή τη φορά, έχουμε καταλάβει όλοι μας, ότι η πολιτική κατάσταση έχει επηρεάσει αρνητικά όλους τους κλάδους. Εμείς από την πλευρά μας, τους θέλουμε όλους κοντά μας και αυτό περιμένουμε. Καλούμε όλους τους επαγγελματίες να είναι δίπλα μας αυτή τη φορά, ώστε η φωνή να δυναμώσει και να φτάσει εκεί που πρέπει", τόνισε ο κ. Φλίγγος.

Επιφυλακτική η Σία Αναγνωστοπούλου

Επιφυλακτική ως προς τα αιτήματα και την οικονομική κατάσταση των αγροτών ήταν η πρώην υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, στη συνάντηση με τους αγρότες που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο δημαρχείο της Κάτω Αχαΐας. Η συζήτηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα με τους αγρότες να παρουσιάζουν στην πρώην υπουργό οικονομικά στοιχεία, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση των αγροτών είναι τραγική.

Η κ. Αναγνωστοπούλου, είχε την εκτίμηση ότι ο κλάδος είχε ευνοηθεί από τις επιδοτήσεις των πρώην κυβερνήσεων τονίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν ευθύνεται για την αρνητική εικόνα. Παρόλα αυτά, οι αγρότες επέμειναν, παραθέτοντας συγκεκριμένα παραδείγματα αγροτικών εισοδημάτων, τονίζοντας ότι η πραγματική εικόνα της πλειοψηφίας των αγροτών δεν έχει παρουσιαστεί σε όλη της την έκταση. Οι αγρότες επανέλαβαν τα αιτήματά τους σε ότι αφορά το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το κόστος καλλιέργειας ενώ η κ. Αναγνωστοπούλου είπε ότι θα εξετάσει με λεπτομέρειες όλα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση, θα τα μεταφέρει στον υπουργό και τον Πρωθυπουργό και ζήτησε μια δεύτερη συνάντηση στην οποία θα έχει και η ίδια ολοκληρωμένη εικόνα.

Δέσμευση της πρώην υπουργού

Οι αγρότες μετέφεραν επίσης στην πρώην υπουργό, το θέμα τους 70 αγρότες οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνίας (από προηγούμενες κινητοποιήσεις). Η κ. Αναγνωστοπούλου είπε ότι δεν θα πρέπει να ποινικοποιούνται οι κινητοποιήσεις και δεσμεύθηκε ότι θα λύσει το θέμα. 

Βίκυ Αθανασοπούλου

Διαβάστε επίσης