ΗΠΑ: Διαδηλώσεις σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη κατά του Τραμπ

Εδωσαν το «παρών» πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Ουάσινγκτον, για να διαδηλώσουν κατά του Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του. Οι διαδηλωτές βρέθηκαν στο ίδιο σημείο με τους οπαδούς του Τραμπ και δεν έλειψαν οι συμπλοκές με την αστυνομία.  Δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος όλων των κεντρικών δρόμων στην Ουάσινγκτον. 

Διαδηλώσεις κατά του εκλεγμένου προέδρου έγιναν και στη Νέα Υόρκη, έξω από τον πύργο Τραμπ όπου έδωσαν το «παρών» πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ αλλά και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο.  «Είναι οδυνηρό, είναι δυσάρεστο αλλά πολλή δουλειά από μέρους μας θα εμποδίσει αυτόν τον άνθρωπο. Δεν θα αντέξει και τα 4 χρόνια» δήλωσε ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ. 

H πρόσβαση στους κεντρικούς δρόμους της αμερικανικής πρωτεύουσας έχει αποκλειστεί, καθώς η πόλη προετοιμάζεται να υποδεχτεί τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και τους διαδηλωτές. Οι αρχές της πόλης εκτιμούν ότι περίπου 900.000 άνθρωποι θα φτάσουν στο κέντρο της αμερικανικής πρωτεύουσας, αλλά και το Εθνικό Πάρκο της Ουάσιγκτον, με θέα προς το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, όπου θα γίνει η επίσημη τελετή της ορκωμοσίας. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη παρέλαση κατά μήκος της κεντρικής οδού (Pennsylvania Avenue) μέχρι το Λευκό Οίκο.

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει για σήμερα μία ομάδα οργανώσεων με ακτιβιστές για την προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων, με αφορμή τα προεκλογικά σχόλια του Τραμπ για τις γυναίκες, τους παράνομους μετανάστες, αλλά και τους μουσουλμάνους. Οι διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε κεντρικές περιοχές της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Οι υποστηρικτές του Τραμπ, από την πλευρά τους, αναμένεται ότι θα κατακλύσουν τους δρόμους γύρω από το κέντρο της Ουάσιγκτον, προκειμένου να εκδηλώσουν έμπρακτα την υποστήριξή τους, στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, που ορκίζεται σήμερα.

Διαβάστε επίσης