Η παρουσίαση του 9ου βιβλίου του Αχαιού Βασίλη Μπεκίρη στην Αθήνα

στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών η παρουσίαση του 9ου βιβλίου του Βασίλη  Μπεκίρη με τίτλο : «Από τον Εθνικό Διχασμό στη Μικρασιατική Καταστροφή και την δίκη των έξι». Στην εκδήλωση παρευρέθησαν πολλές προσωπικότητες από τον πολιτικό και πνευματικό κόσμο της Αθήνας αλλά και πλήθος κόσμου, παλαιοί φίλοι του Βασίλη Μπεκίρη. Στην κατάμεστη αίθουσα πρώτος έλαβε τον λόγο ο δημοσιογράφος κ. Ιωάννης Σαραντάκος, ο οποίος μετά από τη δική του εισήγηση, έδωσε τον λόγο στους παρουσιαστές της εκδήλωσης. Πρώτος ομιλητής ήταν ο Βουλευτής Ιωαννίνων και τ. Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Στη συνέχεια μίλησε ο Βουλευτής και τ. Υπουργός κος Ανδρέας Λοβέρδος και ακολούθησε η κα Κωνσταντίνα Μπάτσιου, καθηγήτρια Πανεπιστημίου και Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Τελευταίος ομιλητής ήταν ο συγγραφέας του βιβλίου κος Βασίλης Μπεκίρης, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν στη συγγραφή του βιβλίου αυτού και ανέλυσε τα γεγονότα της εκτέλεσης των έξι και τους λόγους που οδήγησαν στην αναθεώρηση της δίκης και την αθώωση των κατηγορουμένων. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθησαν ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Δημήτριος Σιούφας, ο τ. Υπουργός και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Σταύρος Δήμας, οι Βουλευτές κ.κ. Λευτέρης Αυγενάκης, Κωνσταντίνος Τσιάρας , Ανδρέας Κατσανιώτης και Ιάσωνας Φωτήλας, οι τέως Βουλευτές και τέως Υπουργοί, η κα Φάνη Πάλλη Πετραλιά, η κα Κέλυ Μπουρδάρα, ο κος Νίκος Κατσαρός, ο κος Αριστείδης Τσιπλάκος, ο κος Ανδρέας Ζαΐμης, ο κος Απόστολος Κράτσας, ο κος Νικ. Καββαδάς, ο κος Πέτρος Δούκας, ο κος Λευτέρης Παπαδημητρίου, ο κος Αθανάσιος Κονταξής, ο κος Νίκος Καλτεζιώτης, ο κος Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο κος Αναστάσιος Νεράτζης, ο κος Χρήστος Φύσσας, ο κος Αντώνιος Φούσας, ο κος Δημήτριος Κωστόπουλος, ο κος Χάρης Καρατζάς.

Εκτός των ανωτέρω έδωσαν το παρόν  ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κος Βασίλειος Αλεξανδρής και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρ. Νικολάου. Τέλος τηλεφωνικά συνεχάρη τον συγγραφέα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.


 

Διαβάστε επίσης