"Πόρτα" από το υπουργείο Εργασίας στον Πελετίδη για τους 92 ανέργους - Ο γγ δεν έκανε δεκτό το αίτημα του δημάρχου Πατρέων για την πρόσληψή τους

το μεσημέρι η συνάντηση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και του Αντιδημάρχου Διοίκησης, Διονύση Πλέσσα, με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας, Χαρίλαο Φλώρο.

Στη συνάντηση συμμετείχε και αντιπροσωπεία των 92 ανέργων, καθώς  και η Γενική Γραμματέας του Κλαδικού Σωματείου του Δήμου Πατρέων, Ντίνα Καρδαμπίκη.

O Δήμαρχος και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας, ζήτησαν να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση και να προσληφθούν όλοι όσοι διαθέτουν τα βασικά τυπικά προσόντα, αφού πρόκειται για άνεργους που επιλέχθηκαν από τον ΟΑΕΔ με αυξημένη μοριοδότηση κοινωνικών κριτηρίων και για εργασία μόλις 8 μηνών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, παρενέβησαν και οι εκπρόσωποι των 92 ανέργων, ζητώντας να γίνει αποδεκτό το αίτημα του Δήμου.

Ο Γ.Γ. του Υπουργείου, δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα, ισχυριζόμενος ότι το πρόγραμμα είναι σε φάση υλοποίησης και ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές οι αλλαγές από τον ΑΣΕΠ.

Υποσχέθηκε ότι στο επόμενο πρόγραμμα 8μηνης εργασίας, γι αυτούς που θα προσληφθούν ως εργατοτεχνίτες, γενικών καθηκόντων κ.λπ., δεν θα ισχύει η απαίτηση των επιπρόσθετων τυπικών προσόντων.

Διαβάστε επίσης