Αύριο στην Πάτρα ο Γιώργος Ανδρέου

θα παρουσιάσει την ποιητική του συλλογή

Στην Πάτρα έρχεται αύριο Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, ο Γιώργος Ανδρέου. Ο λόγος η παρουσίαση της πρώτης του ποιητικής συλλογής «Ο απερίσκεπτος πλοηγός». Η εκδήλωση που διοργανώνουν το βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» και οι εκδόσεις «Μικρή Αρκτος» θα πραγματοποιηθεί στην «Τρελή Ροδιά» (Καραϊσκάκη 156, Πάτρα) στις 8:30 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς, ενώ επιλεγμένα ποιήματα θα διαβάσει η Μαρία Καλλιαμβάκου.

Την αγάπη του για τον στίχο και την ποίηση, ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου την αποτύπωσε ως σήμερα στα δεκάδες τραγούδια που υπέγραψε και ως στιχουργός. Στο βιβλίο παρουσιάζεται ο ανέκδοτος έως σήμερα ποιητικός κόσμος του με σαράντα ποιήματα που αποτελούν συγκεντρωμένη ύλη πολλών ετών εργασίας.

Ο Ανδρέου λέει: «Αγαπώ βαθιά την ποίηση. Είναι η ελευθερία του τρόπου της που με συναρπάζει, η σωτηρία που απλόχερα χαρίζει από τη βασανιστική κυριολεξία της γλώσσας. Η γλώσσα με την ποίηση λυτρώνεται. Μια λέξη δεν είναι πια ένα αντικείμενο, μια έννοια, ένας τύπος. Μια λέξη είναι Μια Λέξη. «Ο Απερίσκεπτος Πλοηγός» είναι το βιβλίο μου, η δέλτος μου. Την έχω χωρίσει -αυθαίρετα, αθώα- σε τέσσερα μέρη. Σχεδόν σαράντα ποιήματα, μια ολόκληρη ζωή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ