Επεισόδιο στη Βουλή μεταξύ της Αχαιής Σίας Αναγνωστοπούλου και της Χρυσής Αυγής: «Στα σχολεία θρασύδειλοι, στα παιδάκια»

Αναγνωστοπούλου: «Να καταδικαστεί η Χρυσή Αυγή»!

«Άναψαν» τα πνεύματα σήμερα κατά τη διάρκεια της ολομέλειας τη Βουλής λίγο πριν πάρει το λόγο ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, όταν  η βουλευτής Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου, απευθυνόμενη προς τον Πρόεδρο της Βουλής ζήτησε να καταδικαστεί  το ακροδεξιό κόμμα με αφορμή τους χθεσινούς προπηλακισμούς γονέων και δασκάλων σε σχολείο του Περάματος από μέλη της Χρυσής Αυγής ανάμεσα στα οποία ήταν και ο υπόδικος βουλευτής, Γιάννης Λαγός.

Οι αντιδράσεις από την πλευρά της Χρυσής Αυγής αλλά και οι συστάσεις του κ. Βούτση δεν στάθηκαν αρκετά για να ηρεμήσουν την κ. Αναγνωστοπούλου που συνέχισε να ζητάει επιτακτικά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής για τα χθεσινά περιστατικά.

Μάλιστα όταν το λόγο πήρε τελικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος η κ. Αναγνωστοπούλου αποχώρησε από την αίθουσα συνοδευόμενη από το Νικόλαο Ξυδάκη ο οποίος σε οργισμένο τόνο αναφέρθηκε στη Χρυσή Αυγή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στα σχολεία θρασύδειλοι, στα παιδάκια».

Ηκ. Αναγνωστοπούλου ως βουλευτής αλλά και ως πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, είχε πάρει αμέσως θέση μετά το χθεσινό περιστατικό γράφοντας στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τα εξής: «Οι Χρυσαυγίτες "μπουκάρουν" απ' έξω στα σχολεία για να περισώσουν το καθαρό αίμα του έθνους. Οι γονείς "προστατεύουν" από μέσα από τα σχολεία την "υγεία" του έθνους. Ας το πάρουν απόφαση και οι απ' έξω και οι από μέσα: τα δημόσια σχολεία είναι για τα παιδιά, ανεξαρτήτως θρησκείας, γλώσσας, χρώματος και ... υγείας, και την απόφαση αυτή την παίρνει η Πολιτεία, δηλαδή το υπουργείο Παιδείας. Τα υπόλοιπα όλα είναι εθνικισμός, ρατσισμός και ο ναζισμός του χρυσαυγίτη».

Διαβάστε επίσης