Η γνωστή Πατρινή αστρολόγος που είχε παρελάσει ως βασίλισσα στο Καρναβάλι

είχε «δει» στην παλάμη του John Lennon πως θα τον πυροβολήσουν σε ένα νησί

Την γνωρίσαμε όλοι μέσω της μικρής οθόνης στα σόου της Ρούλας Κορομηλά, υπήρξε προσωπική αστρολόγος πολλών διάσημων, ενώ μεταξύ άλλων είχε «δει» στην παλάμη του John Lennon πως θα τον πυροβολήσουν σε ένα νησί. Ο λόγος; Για την γνωστή αστρολόγο Τασία Λούτα που εκτός των παραπάνω είναι πατρινή και είχε παρελάσει ως βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού το 1939.


Οπως αναφέρει στο βιβλίο του «Το… άγνωστο Καρναβάλι της Πάτρας» ο δημιοσιογράφος Νίκος Στεφανόπουλος: «Η Τασία Λούτα το 1939 ανακηρύχθηκε νικήτρια των τότε καλλιστείων, μένοντας σε μια γειτονιά κάτω από τα Ψηλαλώνια.Ετσι, η Τασία έγινε βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 1939 που όπως λένε, ήταν το καλύτερο προπολεμικό. Στη συνέχεια, η ίδια έγινε διάσημη αστρολόγος και μάλιστα έδινε συμβουλές στον Κων/νο Καραμανλή, τον Ωνάση κ.ά».
Μάλιστα, ο τοπικός τύπος της εποχής, είχε χαρακτηρίσει ηγεμονική, την τότε εμφάνιση, της Τασίας Λούτα, ώς βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η φωτογραφία του άρματος της βασίλισσας το 1939 ανήκει στην Τούλα Σπυροπούλου – Θεοδοσίου, συνοδό τότε της βασίλισσας και περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Νίκου Πολίτη «Το Καρναβάλι της Πάτρας».

πηγη.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ