Ηλεία: Ο Αλφειός «φουσκώνει» και απειλεί…

Άρχισαν εργασίες για την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων

Εργασίες θωράκισης των εκτάσεων γύρω από τον Αλφειό ξεκίνησε από χθες ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων στην περιοχή των Μακρισίων, για να αποτραπούν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να βελτιώσει την απορροή στα νερά του αποστραγγιστικού το οποίο κατευθύνεται παράλληλα με το προστατευτικό ανάχωμα του Αλφειού., ώστε να μην κινδυνεύσουν περιουσίες που βρίσκονται έξω από το ανάχωμα.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Γιάννης Δάγκαρης, ο δήμος ανέλαβε την πρωτοβουλία για να διαπιστώσει τα ακριβή αίτια του προ βλήματος και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να επιλυθεί το πρόβλημα με το αντλιοστάσιο.

«Όπως γνωρίζετε, εδώ θίγονται περιουσίες, άνθρωποι, παραγωγοί. Βέβαια τα πράγματα δεν είναι άσχημα, τα θυροφράγματα λειτουργούν, ο Αλφειός δεν έχει νερά μέσα, αλλά έχουμε το θέμα με το οποίο ασχολούμαστε σήμερα, καθότι επηρεάζει τις καλλιέργειες και τους παραγωγούς που βρίσκονται ακριβώς πίσω μας και δεν έχουν καμία σχέση με τις εκτάσεις μέσα στο ποτάμι. Είναι ιδιοκτησίες που βρίσκονται έξω από το ανάχωμα και οι άνθρωποι εδώ έχουν δημιουργήσει περιουσίες εγκαταστάσεις όλα αυτά τα χρόνια και αυτή τη στιγμή δεν κυκλοφορείται η περιοχή από την πλευρά που βρισκόμαστε τώρα», ανέφερε ο κ.Δάγκαρης, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει τακτική απορροή στα νερά του αποστραγγιστικού…

Πηγή: patrinews.com

Διαβάστε επίσης