Πάτρα: Όταν το Μέγαρο βάφεται κόκκινο ! Μας κόστισαν 5.000 ευρώ τρεις.. επισκέψεις νεαρών - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

"πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους" σημειώνει ο Γιάννης Καταρτζόπουλος

Πόσο μπορεί να μας...κοστίζει μια διαδήλωση; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό, αλλά καταγράφει την οικτρή πραγματικότητα που ζούμε. Γιατί κάθε "επίσκεψη" νεαρών στα Δικαστήρια της Πάτρας μας στοιχίζει κάποιες χιλιάδες ευρώ!

Ασφαλώς και θα έχετε δει σε ποιά κατάσταση βρίσκεται η εξωτερική πρόσοψη του δικαστικού μεγάρου το τελευταίο δίμηνο. Περισσότερο μοιάζει με ζωγραφικό πίνακα αφηρημένης τεχνοτροπίας παρά με πρόσοψη κτιρίου.

Κάθε λογής μπογιά έχει ...ζωγραφίσει την είσοδο, αλλά και τις υπόλοιπες πλευρές του μεγάρου.

Όποτε υπάρχει διαδήλωση οι ομάδες των νεαρών "ξεσπούν" στα Δικαστήρια εκτοξεύοντας χρώματα , θεωρώντας πως με αυτό τον τρόπο εκφράζουν την αντίθεσή τους σε κάθε μορφής εξουσία.

Πόσο μας "κόστισαν" τρείς πορείες που έγιναν σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών; Ούτε λίγο ούτε πολύ, περισσότερα από 5.000 ευρώ !

Ναι αυτό ήταν το ποσό που δαπανήθηκε για να "επιστρέψει" το μέγαρο στην αρχική εντυπωσιακή μορφή του.

"Επιτέλους κάποιοι πρέπει να πάρουν θέση. Δεν μπορει να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση", ανάφερε στο tempo24.gr ο προϊστάμενος του Εφετείου Πατρών Γιάννης Καταρτζόπουλος, που τον ρωτήσαμε σχετικά.

"Εχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο χώρος της Δικαιοσύνης να είναι σημείο αναφοράς για την πόλη. Είναι αδιανόητο στις πορείες που διοργανώνονταιι να εμφανίζεται μια ομάδα νεαρών και πετώντας μπογιές να καταστρέφει τους τοίχους του μεγάρου και να υποχρεώνει τους πολίτες να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ. Οι αρμόδιες αρχές δεν μπορεί να αφήνουν την κατάσταση ανεξέλεγκτη", συμπλήρωσε ο κ. Καταρτζόπουλος.

Είναι πράγματι ένα φαινόμενο που χρήζει προσοχής από τις αρχές , γιατί στις διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, στις 17 Νοεμβρίου, για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στις 6 Δεκεμβρίου και για τον Νίκο Τεμπονέρα, στις 9 Ιανουαρίου το δικαστικό μέγαρο , όπως φαίνεται και στα φωτογραφικά στιγμιότυπα βάφτηκε κόκκινο, όταν δέχθηκε την ...επίθεση των νεαρών !

Και το κόστος των 5.000 ευρώ που απαιτήθηκαν για την  αποκατάστασή του το επωμισθήκαμε όλοι εμείς!

Διαβάστε επίσης