Αχαΐα: Δεν θα διεξαχθούν ούτε σήμερα πλειστηριασμοί - Απέχουν οι Συμβολαιογράφοι

Συνέχεια των κινητοποιήσεων τους

Απέχουν οι συμβολαιογράφοι από τη διενέργεια πλειστηριασμών, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν θα διενεργηθεί με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ, εφ’ όσον αφορά τη δηλωθείσα κύρια κατοικία του οφειλέτη – φυσικού προσώπου».

Κατ’ εξαίρεσιν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν αδείας που θα χορηγείται είτε από τους Συλλόγους είτε από την Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό έγγραφο αίτημα.

Ενδεικτικά θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες.

Διαβάστε επίσης