Το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την νέα χρονιά

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 σε ένα ζεστό και φιλόξενο κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στα νέα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας Καλλίπολις. Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή καθώς μετά από 18 χρόνια το Κέντρο Πρόληψης με την στήριξη των τοπικών φορέων που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο, μπορεί και λειτουργεί πλέον σε ένα σύγχρονο χώρο που καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των προγραμμάτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος στην έναρξη της εκδήλωσης αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της ύπαρξης φορέων όπως το Κέντρο Πρόληψης που θέτουν στο επίκεντρο των δράσεων τους τον σύγχρονο άνθρωπο που δοκιμάζεται από τις επιπτώσεις τις οικονομικής & κοινωνικής κρίσης, σε ένα πλαίσιο αρχών αλληλεγγύης, συνεργασίας και ανθρωπίνων σχέσεων. Χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξόπουλος ανέφερε: «Το έργο που προσφέρει το Κέντρο Πρόληψης είναι κάτι περισσότερο από παροχή υπηρεσιών, είναι άγγιγμα ψυχής των ανθρώπων που συμμετέχουν στα προγράμματα». Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την επιστημονική ομάδα και εξέφρασε την πρόθεση της Περιφέρειας καθώς και των υπολοίπων φορέων του Διοικητικού Συμβουλίου να συνεχίσουν να στηρίζουν την λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης.

alex1.jpg

Στην συνέχεια η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης κ. Γιάννα Ζορμπά έκανε μια σύντομη αναδρομή στο έργο της προηγούμενης χρονιάς επισημαίνοντας τις ποιοτικές και ποσοτικές αλλαγές που έχουν γίνει στο σύνολο των προγραμμάτων τα οποία υλοποιούνται σε όλες τις ομάδες πληθυσμού στο Νομό Αχαΐας.

Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων της εκπαίδευσης που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, εξήραν το έργο που υλοποιεί το Κέντρο Πρόληψης επισημαίνοντας ιδιαίτερα την επιστημονικότητα, την ολιστική προσέγγιση των παρεμβάσεων και κυρίως την εξαιρετική συνεργασία που έχει χτίσει η επιστημονική ομάδα με τους φορείς και τη σχολική κοινότητα.

Παράλληλα σε διπλανή αίθουσα τα παιδιά συμμετείχαν σε δημιουργικές ομαδικές δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν από ασκούμενους φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας και νέους που συμμετέχουν σε ομάδες του Κέντρου Πρόληψης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους περίπου 150 ενήλικες και παιδιά, εκπρόσωποι φορέων, φίλοι, συνεργάτες, εθελοντές και συμμετέχοντες στα προγράμματα του Κέντρου Πρόληψης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα: 2610.226948 & 2610.623290, ή να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα: www.kpachaia.gr και στο https://www.facebook.com/kpachaiaskallipolis/