Γ. Αμανατίδης: Έχουμε την πλήρη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας

«Βρισκόμαστε στη φάση της αξιοποίησης της δυναμικής, που δημιουργήθηκε στη Γενεύη»

«Η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται στις συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων με πλήρη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, με περιεκτικές και ουσιαστικές προτάσεις, οι οποίες είναι προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σε ερώτηση αν υπάρχει αισιοδοξία για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό ο κ. Αμανατίδης απάντησε: «Βρισκόμαστε στη φάση της αξιοποίησης της δυναμικής, η οποία δημιουργήθηκε στη Διάσκεψη της Γενεύης».

Για το θέμα της δεύτερης αξιολόγησης ο υφυπουργός είπε ότι έχει γίνει φανερό πως η καθυστέρηση οφείλεται στη διαφωνία ανάμεσα στο ΔΝΤ και σε μέρος των θεσμών, ενώ σημείωσε πως δεν ευσταθούν τα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν.

Είπε ότι με τη δημοσιοποίηση του κειμένου της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο Παππά «έχει καταρρεύσει όλη η φιλολογία και όλη η πολιτική τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας. Το θετικό από την προσπάθεια της κυβέρνησης το προηγούμενο διάστημα είναι η αναγνώριση της αναγκαιότητας να προχωρήσει επιτέλους η ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου στην Ελλάδα και να μπει τέλος σε ένα καθεστώς ανομίας, το οποίο διαρκεί 27 χρόνια και δεν περιποιεί τιμή για τη χώρα».

Σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για τις δημόσιες συγκοινωνίες του νομού Θεσσαλονίκης, σχέδιο που παρουσίασε το Σάββατο ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Αμανατίδης είπε ότι υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός, ώστε η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει τις δικές της δημόσιες συγκοινωνίες, ποιοτικές και για την εξυπηρέτηση των πολιτών της, καθώς επί τόσα χρόνια υπάρχει ένα μονοπώλιο κι ένα καθεστώς «σκανδαλώδες».

Διαβάστε επίσης