Έντεκα σκέψεις που μου απέσπασε η Μαργαρίτα Πουρνάρα

του σταυρου θεοδωρακη

- Είμαστε κάτι από το χώμα που γεννιόμαστε. Έχω κάτι από το χωριό μου και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό.
- Στην Αγία Βαρβάρα μεγάλωσα με Πόντιους και Ρομά. Τα παιδικά παιχνίδια ήταν με όλους, οι παιδικοί έρωτες με όλες. 
- Ο πατέρας μου, παρά τη φτώχεια του, πάντα έπαιρνε μια εφημερίδα στο σπίτι και εγώ την έκρυβα την επόμενη μέρα μέσα στα βιβλία μου.
- Είτε είχαμε μια μητέρα με ένα παιδί χωρίς άντρα, είτε έναν κρατούμενο ή κάποιον που είχε πρόβλημα με ναρκωτικά… ποτέ δεν τους είδαμε αφ' υψηλού. Αυτή ήταν η επιτυχία των Πρωταγωνιστών. 
- Η δημοσιογραφία είναι μια συνεχής απιστία. Πρέπει κάθε μέρα να αναιρείς τα πράγματα. 
- Αν για κάτι μπορώ να υπερηφανευτώ είναι ότι αποκάλυψα στους πολίτες ότι συχνά υπάρχει και μια άλλη εικόνα παραδίπλα.
- Με ερεθίζει να δημιουργώ ομάδες που μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Αυτό είναι το σχέδιο.
- Το protagon ήταν ένα ανεξάρτητο μέσο χωρίς «αφεντικά», ένα αυτοδιαχειριζόμενο μέσο. Η δημοσιογραφία κάποια στιγμή θα εκτιμήσει αυτό το μοντέλο. 
- Αποφάσισα να φτιάξω το Αλάτσι όταν πήγα τους φίλους μου σε ένα κρητικό εστιατόριο και είπαν "φάγαμε υπέροχα”. Εγώ ήξερα ότι είχαν φάει χάλια. Ήθελα να τους μάθω ποιά είναι η κρητική κουζίνα.
- Το Ποτάμι, ανεξάρτητα από τα ποσοστά, αφήνει ένα μεγάλο ίχνος στην κοινωνία. Ότι μπορεί να υπάρξει διαφορετική πολιτική, ότι υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν να τα λένε. Αυτή είναι η μεγαλύτερη προσφορά μας.
- Εμείς μπήκαμε όρθιοι στην πολιτική και όρθιοι θα βγούμε. Δεν έχουμε σκοπό να νοθεύσουμε τις απόψεις μας, να νοθεύσουμε τις αρχές μας. Εάν δε δικαιωθούμε σε αυτή τη ζωή, θα δικαιωθούμε στην επόμενη.

 

Αναρτήθηκε στο facebook

Διαβάστε επίσης