Tempo24.gr: Δύο χρόνια μάχη για Αρχές, Αξίες και Ενημέρωση

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ήταν Γενάρης του 2015, όταν το tempo24.gr έβγαινε στον αέρα του διαδικτύου.

Το εγχείρημα δεν ήταν απλό, ούτε αποφασίστηκε μέσα σε λίγες ημέρες. Μία ομάδα επαγγελματιών δημοσιογράφων, έχοντας αφενός την συναίσθηση της οικονομικής πραγματικότητας στον χώρο των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης και κρίνοντας αφετέρου πολυδιάστατο έλλειμμα πληροφόρησης στον χώρο του διαδικτύου, το αποφάσισε μήνες πριν.

Και το ραντεβού με την ενημέρωση για τους ανθρώπους που είχαν «στις πλάτες τους» δεκαετίες δημοσιογραφικής εμπειρίας δόθηκε για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Γενάρη του 2015.

Η αρχή, όπως συμβαίνει με όλες τις ενημερωτικές πρωτοβουλίες στο διαδίκτυο, κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν. Και γινόταν ακόμη πιο δύσκολη, σύμφωνα με τους κανόνες που όλοι είχαμε θέσει:

Έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση, σεβασμός στον εργαζόμενο-συνάδελφο, «κλειστά αυτιά» στις «σειρήνες» της πλασματικής επισκεψιμότητας, καμία εξάρτηση, πολυφωνία, μέσο κοντά στην κοινωνία.

Και ακόμη πιο δύσκολο έγινε το εγχείρημα, όταν ΟΛΟΙ αποφασίσαμε, άσχετα από τα «κιλά» των δημοσιογραφικών ετών στις πλάτες μας, να επιστρέψουμε στη βάση της δουλειάς μας που δεν είναι άλλη από το ρεπορτάζ στον τόπο του και την μετάδοση των ειδήσεων όπως είναι.

Η προσπάθειά μας δεν άργησε να αποδώσει τους πρώτους καρπούς. Μέσα σε λίγους μήνες το tempo24.gr βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της διαδικτυακής ενημέρωσης, με αναγνωρισιμότητα και πραγματική επισκεψιμότητα, που μας έδινε δύναμη να προχωρήσουμε, έτσι όπως το είχαμε σχεδιάσει από την πρώτη στιγμή.

Βήμα βήμα, η «βεντάλια άνοιγε», η κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας μας έδινε ώθηση να συνεχίσουμε, τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης αναπαρήγαγαν με απίστευτους ρυθμούς τις πληροφορίες μας και εμείς εκεί: Από το ένα χάραμα μέχρι το άλλο, μπροστά στις οθόνες και πάνω από τα πληκτρολόγια και συνάμα στις «πηγές» των γεγονότων, παρούσες και παρόντες στην 24ωρη μάχη της ενημέρωσης.

Πέρασαν δύο χρόνια από τότε. Και όχι μόνο συνεχίζουμε έτσι ακριβώς όπως από την αρχή αποφασίσαμε, αλλά σφυρηλατούμε μέσα από τις ενότητες του tempo24.gr ανθρώπινες και συναδελφικές σχέσεις, που δύσκολα σήμερα συναντά κανείς, σε δύσκολες εποχές, στους χώρους όπου παράγεται η ενημέρωση.

Βασικός κανόνας: Μακριά από εμάς κάθε σκέψη συναλλαγής, υπόγειων δημοσιογραφικών «παιχνιδιών» και άλλων παράλληλων με μία άλλη (ξένη για εμάς) δημοσιογραφία, δράσεων.

Το tempo24.gr ήρθε και θα παραμείνει στον χώρο της ενημέρωσης, εκπληρώνοντας την μοναδική αποστολή του μέσου, δηλαδή την ενημέρωση, την άποψη και την προαγωγή του δημοσιογραφικού ήθους. Και αυτό γιορτάζουμε σήμερα: Την προσήλωσή μας στους βασικούς κανόνες της ενημέρωσης, χωρίς συμβιβασμούς, με κριτική στην εξουσία, αλλά πρωτίστως με σεβασμό στον πολίτη, που είναι ο μοναδικός μας σύμμαχος σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια.

Μένουμε λοιπόν πιστοί σε αυτές τις Αρχές και συνεχίζουμε, πιο δυνατά μαζί ΣΑΣ. Και κλείνουμε τα αυτιά μας σε όλους όσους μίζερα και με άλλα κριτήρια αντιμετωπίζουν την δημοσιογραφία εχθρικά, κάνοντας μόνο μία παρατήρηση:

Τους θέλουμε και αυτούς γιατί, χωρίς εχθρούς, αληθινή δημοσιογραφία δεν υπάρχει

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ